Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Pero je bil živi vragolan i kak se onda, k'o mlada, ne bi zagledala?

Pavunc
Mladen Mandić
03.07.2012.
u 09:10

Na zlatnom piru prije deset godina Pero je Mariji namjeravao skinuti i podvezicu, no, kaže Marija, od toga onda "ni bilo baš niš"

Uz tešku muku i rad na poljoprivredi, malo tko u Zagorju doživi svoj dijamantni pir. A proteklog su vikenda u Svetom Križu pokraj Tuhlja 60 godina braka i vjernosti obilježili 88-godišnji Petar i njegova devet godina mlađa supruga Marija Pavunc. Nekadašnjem je omiljenom seoskom šusteru, potom i vojnom padobrancu, po povratku iz vojske – iz Skoplja, pa iz Kraljeva, brzo, hodajući po selskim zabavama, za oko zapela ljepooka Marija.

 Susret na čehatvi

– Sreli smo se na selskoj zabavi, na čehatvi perja, onda ni bilo ni plesa u restoranu ni diska. Bil je veliki zafrkant, šaljivčina, imal je tak lepe lasi i sve su se cure u selu zagledavale v njega. U vojski je završil i političku školu pa je brzo postal i selski odbornik i sve mu je to dizalo cenu. A kaj ćete – i ja sam se k'o mlada cura tada malo možda i previše zaigrala, ostala sam trudna i morali smo se oženiti. Ma, bil je živi vragolan! – kaže nam Marija.

Pero nikad nije bježao od činjenice da su ga svi uvijek smatrali najvećim seoskim bećarom. I na proslavi zlatnog pira prije deset godina, u restoranu Zagorski vidikovac, na kojem je Večernji list također bio, Pero je navečer najavljivao da će svojoj Miciki, kad sve završi, skinuti i podvezicu s noge. No nije je skinuo. – Takav vam je moj Pero. Svima sve obeća, a nikad niš ne napravi! – kaže nam supruga Marija. Danas su oboje u poljoprivrednoj mirovini, žive sami, a zajedno prime tek 1234 kuna mjesečno.

 Brojno potomstvo

– A kaj ćeš, penzija je mala, pa sam ostal i bez svog “fonda za gostionu”. Tu i tam si još nekaj delamo na vrtu, a hranimo si i piceke – kaže Pero. Brojno je i njihovo potomstvo: imaju tri kćeri, tri unuka i tri unuke, tri praunuka i dvije praunuke. 

A uza zagorsku domaću mužiku, Pavunci su na svojoj fešti okupili više od 40-ak članova svoje obitelji, dobrih prijatelja i susjeda.      

Komentara 1

AC
actros
23:47 03.07.2012.

bog vas pozivi !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije