Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Pernar napustio Abecedu demokracije: 'Mi se tog novca potpuno odričemo'

Ivan Pernar, Ivan Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.01.2019.
u 14:27

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar izjavio je u srijedu da se na zahtjev predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića odlučio ispisati iz stranke Abeceda demokracije, ističući kako želi zatvoriti tu priču

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar izjavio je u srijedu da se na zahtjev predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića odlučio ispisati iz stranke Abeceda demokracije, ističući kako želi zatvoriti tu priču. Osim u Živom zidu, Pernar je dosad bio član i Abecede demokracije, u koju se učlanio 2016. zbog unutarstranačkih sukoba u Živom zidu. Kako je članom Abecede demokracije bio i u trenutku konstituiranja Sabora, ta je stranka sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti dosad iz proračuna  dobila više od milijun kuna.

"Na traženje predsjednika Živog zida donio sam odluku da ubuduće budem član isključivo Živog zida i da se ispišem iz stranke Abeceda demokracije", izjavio je Pernar novinarima pred sabornicom. Pozvao je također državu da sav novac koji će stranka Abeceda demokracije ubuduće dobiti uzme i proslijedi u humanitarne svrhe. "Mi se tog novca potpuno odričemo", kazao je Pernar dodavši kako žele zatvoriti priču oko Abecede demokracije.

Na novinarski upit koristi li Živi zid novac koji je dodijeljen Abecedi demokracije, Pernar je odgovorio negativno kazavši da je novac korišten samo za njega kao zastupnika. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić objasnio je kako je prema statutu stranke dopustio Pernaru da, osim u Živom zidu, bude i član Abecede demokracije.

Trošenje novca poreznih obveznika Abecede demokracije istražio je Državni ured za reviziju utvrdivši niz nepravilnosti zbog čega je izvješće dostavio Državnom odvjetništvu. Revizori su utvrdili da za rashode u iznosu od 91.000 kuna stranka nema dokumentaciju iz koje bi se mogla utvrditi vrsta i količina obavljene usluge.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Marko
Marko
14:52 23.01.2019.

Kako se boriti protiv takvih ljigavaca?

ST
Starotopoljanin
14:57 23.01.2019.

Ta hrpa go...ra vodi politiku moj dzep drmni tu i drmni ovdje,dok te ne otkriju,i onda se povuci u staro gnjezdo i nikom nista.dorha bas briga,za ljigavce a oni se masovno bogate.

VK
VKSS
14:46 23.01.2019.

Svi oni nude spas koji naplate i na kraju isto sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije