Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Perkoviću bi bilo jeftinije suditi u Hrvatskoj'

U ovom se trenutku zbog zastare u Hrvatskoj postupak protiv njega ne može voditi, ali ćemo vidjeti hoće li tako i ostati... kazao je Anto Nobilo, branitelj Josipa Perkovića
28. listopada 2013. u 09:07 2 komentara 236 prikaza
perkovic
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

– Josip Perković svjestan je da na neki sud mora ići, no hoće li to biti hrvatski ili njemački, vidjet ćemo. Što se tiče napisa u medijima da DORH provodi istragu, ja sam o tome doznao iz medija kao i vi. U ovom se trenutku zbog zastare u Hrvatskoj postupak protiv njega ne može voditi, ali ćemo vidjeti hoće li tako i ostati... – kazao je Anto Nobilo, branitelj Josipa Perkovića.

Upitan što bi Perković više volio – da mu se sudi u Hrvatskoj ili Njemačkoj, Nobilo je kazao da okrivljenika nitko nikad ništa ne pita te dodao da bi mu, što se njega tiče, bilo draže da je u Zagrebu jer mu je to bliže, a i postupak bi, smatra Nobilo, bio jeftiniji.

Perkovića Njemačka tereti za sudjelovanje u likvidaciji Stjepana Đurekovića, a od 1. srpnja, kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju, Perković je postao jedna od top-tema jer je prema stavu javnosti i saborske oporbe zbog njega promijenjen Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, koji je dobio i svoje kolokvijalno ime "lex Perković".

>> Hrvatska pokreće postupak protiv Josipa Perkovića!

znakovita fotografija
Nataša Janjić oglasila se po prvi put nakon kaznene prijave, javila joj se i Veljača
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar Aristarh
    Aristarh:

    Nobilu bi bilo bliže. he heee. Neka to kaže gospođi Angeli Merkel, koja vrlo dobro zna što je šef tajne komunističke policije i što su sve radili.

  • booloo:

    'Perkoviću bi bilo jeftinije suditi u Hrvatskoj' ----------------------------------------------------------------- pa zar neko od Hrvatske traži da snosi troškove postupka u njemačkoj. to nigdje nisam uspio pročitati . to je još jednadezinformacija kojom se štiti bivša kph ili nasljednik sdp.