Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

Perković će Njemačkoj biti predan na zagrebačkom aerodromu

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar
22.01.2014.
u 10:08

Država moliteljica je ta koja treba imati inicijativu. Njemačka je obaviještena, od nje se očekuje zahtjev, a sve skupa mora biti učinjeno u roku od deset dana, rekao je ministar

Josip Perković može biti predan Njemačkoj u svakom trenutku, a predaja će biti obavljena u Hrvatskoj, najvjerojatnije na zagrebačkom aerodromu, izjavio je medijima u Saboru ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

– Država moliteljica je ta koja treba imati inicijativu. Njemačka je obaviještena, od nje se očekuje zahtjev, a sve skupa mora biti učinjeno u roku od deset dana, osim ako ne nastupe posebne okolnosti zbog kojih bi došlo do privremene, vrlo kratke, odgode roka za izručenje – rekao je ministar objasnivši da je ispravni termin predaja, a ne izručenje.

Da će predaja njemačkoj strani biti obavljena na zagrebačkom aerodromu, Ostojić tvrdi na temelju dosadašnjih iskustava te kaže kako to i je najjednostavnije i najlogičnije rješenje, iako dopušta mogućnost da bude i neki drugi dogovor, a o detaljima će se dogovoriti dva odjela S.I.R.E.N.E., hrvatski i njemački.

>> 'U Münchenu očekujem brzo suđenje i slobodu!'

>> Nobilo o izručenju: Odluka je bila očekivana, ništa novo

Komentara 18

ĆA
ćaćaća
11:07 22.01.2014.

organizirati sve buseve avione i vlakove pa neka sve udbaše voze u njemačku na suđenje..ako će svi stati u sve vlakove avione i buseve..

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:24 22.01.2014.

Započeo odvoz glomaznog...

MA
mateozz
10:38 22.01.2014.

Taj se ziv vise nece vratiti,a lagao bih kad bih rekao da mi ga je zao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije