Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavaju magaricu

Pepicu čekaju u centru “Moj prijatelj” u Njivicama na Krku

Pepica
Foto: Privatni album
1/7
18.02.2016.
u 17:30

Pepica je magarica autohtone hrvatske primorsko-dinarske pasmine koja izumire i zbog toga je zaštićena i zakonom

Nakon apela za pomoć magarici Pepici, legendi bivšeg Eko Centra Caput Insulae Beli na otoku Cresu, smještaj su joj ponudili u Centru za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja “Moj prijatelj” u Njivicama na otoku Krku.

Poziv za pomoć magarici na Facebooku je objavio Trzezbor Piekutowski, a vrlo brzo proširio se društvenim mrežama.

– Pepica je moja stara prijateljica iz ekocentra u Belom, iz kojeg sam otišao netom prije njegova raspada. Vidio sam je ponovno prije godinu dana, kad sam zbog drvenih skulptura stigao na imanje njezina sadašnjeg vlasnika. Bila je slobodna, uz puno prostora za kretanje. Nije imala toliko pažnje i ljubavi kao u Belom, no živjela je nekim prirodnim načinom – ispričao nam je T. Piekutowski. Kaže, nakon nekoliko dolazaka shvatio je da Pepica nije baš omiljena u susjedstvu, da susjedi stalno prigovaraju, a nedavno je doznao i da je vlasnik više ne želi.

Vrlo brzo na njegov poziv javili su se iz centra Moj prijatelj i ponudili doživotni smještaj. No, da bi Pepica stigla na Krk, potrebno je sakupiti novac za otkup, prijevoz, veterinarski pregled, putnu dokumentaciju (test na IAK koji propisuje zakon) te čipiranje i obilježavanje. Sve to stoji 4530 kuna.

– Sami ne možemo pokriti troškove, a Pepici možemo ponuditi slobodu, ljubav, druženje s djecom i svojom vrstom, podneblje kojem pripada – kažu u Centru, u kojem već imaju nekoliko udomljenih životinja, među kojima su i konji i magarac Mou. Svi koji žele pomoći da Pepica što prije stigne na Krk novčane donacije mogu uplatiti na račun Centra otvoren u Privrednoj banci, IBAN HR2623400091110431123, uz naznaku “Za Pepicu”. Uplate će, navode u Centru, biti i javno objavljene.

– Veselit će nas i ako netko može ponuditi prijevoz, sijeno, slamu ili neki drugi oblik donacije za Pepicu – dodaju. O svemu što vas zanima i kako možete pomoći doznat ćete i na Facebook stranici Centra, a možete ih i nazvati na telefone 098/656-671 ili 098/19-61-390.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar plejer_as
plejer_as
10:56 19.02.2016.

Centar za aktivnosti i terapiju uz pomoc zivotinja "Moj prijatelj" Njivice ajme šta je ovo dobro, toliko puno djece.... ma ja bi prebacio preko magaricu u barki, da imam barku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije