Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propada Steinhoff International

Pepco otklonio sumnje: Poslujemo kao samostalna tvrtka s vlastitim financiranjem

Bjelovar: U prostoru hotela Central otvorena je trgovina Pepco
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
31.07.2023.
u 16:41

Napominje se kako Pepco Grupa posluje u dvadeset zemalja u Europi te svoj uspjeh provodi uz podršku vjernih kupaca, snažni novčani tok te pozitivnu bilancu stanja

Pepco Grupa oglasila se povodom objave Steinhoff International Holdingsa u vezi s izlistanjem s burze. Naime, Dioničari Steinhoff Internationala odlučili su likvidirati tvrtku na izvanrednoj skupštini. Steinhoff International držao je 72 posto lanca Pepco. Iz Pepca navode kako su već godinama odvojeni od Steinhoffa te kako potez te tvrtke neće utjecati na njihovo poslovanje. 

"Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom. U srpnju 2023. Pepco Grupa je najavila daljnji strateški napredak, nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti - potaknut strategijom širenja lanca trgovina - prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% pri stalnim tečajevima, dosegnuvši 4,2 milijarde EUR-a", ističe se. 

VEZANI ČLANCI:

Također, napominje se kako Pepco Grupa posluje u dvadeset zemalja u Europi te svoj uspjeh provodi uz podršku vjernih kupaca, snažni novčani tok te pozitivnu bilancu stanja. 

"Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, za što je izazvao veliki interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude. Nakon uspješnog izdavanja obveznica, Pepco je dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija - Fitch, S&P i Moody's, koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta - koji proizlazi iz programa razvoja lanca trgovina te razmjera i atraktivnosti ponude", zaključuje se u priopćenju. 

VIDEO Dječaka (6) iz Belgije ugrizao poskok u NP Paklenica: Uhvatio se za granu na kojoj je bila zmija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije