Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutili ih detalji

Pentagon: U knjizi o Bin Ladenu povjerljive su informacije

'== With AFP Story by Michel MOUTOT: US-attacks-911-anniversary-Qaeda,ANALYSIS ==   (FILES): This undated file photo shows former, late al-Qaeda leader Osama bin Laden at an undisclosed place inside A
AFP/Pixsell
05.09.2012.
u 10:06

Iz Pentagona poručuju da bi ti detalji mogli neprijatelju omogućiti uvid u tajne operacije američke vojske i samim time dovesti vojnike i njihove obitelji u opasnost

Knjigu o likvidaciji Osame bin Ladena "No easy day", sasvim očekivano, Pentagon nije najbolje prihvatio. Ističu da je u knjizi autor iznio "osjetljive i povjerljive informacije". Matt Bissonnette, prošloga ljeta umirovljeni pripadnik Sealsa i vođa postrojbe koja je izvela napad na Bin Ladenovo sklonište u Abbottabadu, napisao je svoju verziju događaja. George Little, glasnogovornik Pentagona nije otkrio kakva bi mogla biti šteta od otkrivenih detalja u knjizi, a također nije ni precizirao za koje dijelove knjige Pentagon smatra da su povjerljivi.

>>Pentagon će tužiti vojnika koji je pisao o Bin Ladenovoj smrti

No, poručuju da bi upravo ti detalji mogli neprijatelju omogućiti uvid u tajne operacije američke vojske i samim time dovesti vojnike i njihove obitelji u opasnost.

Little je istaknuo da su od autora tražili da prije objave proslijedi knjigu Pentagonu kako bi se utvrdilo sadrži li potencijalno opasne informacije. Dodao je da Pentagon razmatra pravne opcije protiv autora knjige. Još prije nekoliko dana Pentagon je najavio kako razmišlja o podnošenju tužbe protiv urednika knjige zbog povrede tajnosti.

>>Nije imao šanse - Autor knjige ubio je Bin Ladena

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:58 05.09.2012.

Ljudi vole pisati ono što javnost može interesirati , samo postoji niz problema da se neke stvari realno objavljuju... Znamo što je državna tajna, znamo i za vojnu tajnu, Znamo za službene tajne... Pa tko može i smije u objavivi prekršii zakon? Ako je u stanju pisati o sebi na način da sebe ugrožava , pitanje je koliko u tome zapravo ima istine a koliko želje za publicitetom...

AN
Antidominium
18:30 05.09.2012.

Zašto bi pisac trebao dati knjigu Pentaonu? Nit je pisac ove knjige nit je r anije WikiLeaks kriv ako je ugrozio nekoga. Kriv je Pentagon i CIA koji su se bavili kriminalnim radnjama i tako omogućili stvaranje događaja koji ugrožavajuu nečiji život. Neka ovakve stvari samo izlaze u javnost da znamo kako ,,najdemokratskija" država na svijetu nama svima radi iza leđa i o našim glavama.

OB
-obrisani-
23:43 05.09.2012.

Povjerljive informacije se ne smiju objavljivati. To zna svaki vojnik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije