Naslovnica Vijesti Crna kronika

Penjač poginuo nakon što mu je kamen uništio uže

Odmah je zemaljskim putem upućeno 36 pripadnika iz 12 stanica HGSS-a i jedan pripadnik GSS-a BiH
20. rujna 2018. u 20:44 2 komentara 1741 prikaza
hgss
Foto: HGSS

GSS je izvijestio da je u četvrtak u 11:05 prilikom pada s kuka Manite Peći poginuo penjač. Odmah je zemaljskim putem upućeno 36 pripadnika iz 12 stanica HGSS-a i jedan pripadnik GSS-a BiH. U pripravnosti je bio helikopter HRZ s letačima spašavateljima. 

Gospićki HGSS nakon tri dana potrage pronašao i spasio profesora 'Nemoguća misija' Nakon tri dana našli iscrpljenog profesora s fakulteta: 'Izjave se nisu slagale...'

- Trenutno se u NP Paklenica održava tečaj ljetnih tehnika spašavanja koji je jedan od 3 temeljna tečaja HGSS-a, te su odmah po dojavi svi sudionici tečaja i njihovi instruktori poslani na teren.  Prilikom dolaska na mjesto nesreće tim je utvrdio kako je uslijed zadobivenih ozljeda nesretni penjač (strani državljanin) preminuo.

Odbjeglo prase nesvakidašnja intervencija GSS-ovci spasili odbjeglo prase na Velebitu

Uzrok pada je oštećeno uže. Kamen je pao na uže i oštetio ga, te je došlo do pucanja.  Akcija je završila u 16:40 predajom tijela penjača nadležnim službama. Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog - istakli su iz GSS-a.

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

  • nogogaz:

    HGSS moze jos dosta naucit od slovenaca. Srecom imamo dobre medjusobne i strucne temelje! Nasi najbolji su bili dio slovenskih timova u himalaji!

  • umnjak:

    Znaci prema naslovu je uže oštetilo kamen što je dovelo do smrti. Sto je sto uništilo, kamen uže ili uže kamen?😁