Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Penava zapalio prvu svijeću na adventskom vijencu

Ivan Penava
01.12.2014.
u 11:06

Naši mladi uistinu su svjetlo budućnosti i ja sam stvarno jako ponosan na njih, rekao je gradonačelnik Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u Dvorcu Eltz upalio je prvu adventsku svijeću s čime su započele 17. Vukovarske adventske svečanosti. Ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti, kao uvod u blagdan Božića, održavaju se pod motom "Vukovar svjetlo budućnosti", a kao i svih godina do sada i ove godine prigodni program nakon paljenja adventske svijeće podsjetio je na stare slavonske tradicijske običaje u predbožićno vrijeme.

- U krugu svojih obitelji i u sebi, uz veliku dozu vjere pronađimo svjetlo, a onda i svi zajedno kao dio grada, kao njegovi važni čimbenici, kao jedna šira obitelj omogućimo da Vukovar postane svjetlo budućnosti u cijeloj Hrvatskoj. Naši mladi uistinu su svjetlo budućnosti i ja sam stvarno jako ponosan na njih. Ukoliko uspijemo kroz njih očuvati našu tradiciju vjerujem da ćemo imati osiguranu svjetlu budućnost, rekao je Penava.

Program je započeo u crkvi sv. Filipa i Jakova gdje je  dramsko-recitatorska skupina Gimnazije izvela  “Sunčani grad”,  a  potom je povorka građana krenula   iz crkve prenoseći  svjetlo  ulicama grada do dvorca Eltz. Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić podsjetila je kako su prve Vukovarske adventske svečanosti održane 1998. godine u Dvorcu Eltz koji je bio urušen, razvaljen i bez krova.

 - U to smo vrijeme gledali u nebo iz nekada prekrasne, a tada razrušene mramorne dvorane no zajedništvo koje smo imali s Vukovarcima povratnicima i našim gostima pokazalo  je da ta ljepota zajedništva i je ste ona snaga koja nas može izdići iz ruševina  i iz okolnosti u kojima smo se našli i da je ona tada samo trenutna slika koju smo tada vidjeli  te da zajedničkim snagama možemo krenuti  u budućnost. Taj Advent je sigurno ono što nam se urezalo u sjećanje i kada iz današnjega vremena gledamo  u to vrijeme gotovo da se čini nevjerojatnim da smo svi skupa prošli taj put i da danas možemo govoriti o tisućama mladih u Vukovaru koji u njemu traže svoje mjesto ali svoj put i svoju budućnost, rekla je Marić.

>> Planska igra u Vukovaru: Srednjoškolci sjeli u klupe gradskih vijećnika

Komentara 8

DE
debelizec
10:42 02.12.2014.

vukovar polako ali sigurno počinje disati punim plućima, konačno je došao čovjek koji nema afera iza sebe i koji može povesti grad u svijetliju budućnost. grad vukovar više nije grad slučaj i ne nalazi se u razno raznim aferama kojee su ga pratile u zadnjim godinama. a to što određeni pojedinci skloni bivšem gradonačelniku Sabi žele prikazati negativno stanje u gradu, neka pripreme čokolade i cigarete za skori posjet u ćorku :)

IS
istinajejedna
10:29 02.12.2014.

U Vukovaru nakon dugo vremena sve dolazi na svoje i u normalu.Grad opet postaje lijep za živjeti u njemu,a to očito nekima smeta,jer su navikli da kao za vrijeme njihova upravljanja gradom Vukovar bude samo u crnoj kronici..

KA
kapakapa
10:43 02.12.2014.

To je pravi gradonačelnik, među svojim ljudima. Napokon netko tko cijeni i mlade te zbog kojeg mladi vide budućnost Vukovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije