Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Penava traži od Vlade dodatni novac za suzbijanje komaraca

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima predao potpise za izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
12.07.2021.
u 07:13

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uputio je dopis Vladi Republike Hrvatske kojim traži uključivanje u daljnje provođenje mjera suzbijanja najezde komaraca

Vukovar i istok Hrvatske i ove godine se, kao i prethodnih godina, suočavaju s najezdom komaraca koja onemogućuje normalan svakodnevni život građana.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uputio je dopis Vladi Republike Hrvatske kojim traži uključivanje u daljnje provođenje mjera suzbijanja najezde komaraca. Pojašnjava kako je na području Vukovara još u ožujku započeo s tretiranjem komaraca provođenjem 10 larvicidnih tretmana kojima se umanjuje mogućnost kao i 3 aviotretiranja. U isto vrijeme se rade i tretiranja sa zemlje. Napominje i kako je Vukovar u proračunu za 2021. godinu osigurao 1,5 milijuna kuna za suzbijanje komaraca, ali i da je Vukovar jedina lokalna samouprava u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja iz godine u godinu čini sve potrebno i pravovremeno s ciljem rješavanja ove problematike.

Penava od Vlade traži da sukladno zakonskoj obvezi poduzme nužne korake, osigura potrebna sredstva i mjere za rješavanje problema koji je nastao uslijed dugogodišnje nebrige za provedbu Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i s njim povezanih aktivnosti. Problem najezde komaraca nemoguće je riješiti ako svaki grad ili općina rade pojedinačno s obzirom na to da komarci tijekom jednoga dana prelete po nekoliko kilometara, tako da sav uloženi novac i trud daju samo kratkoročne rezultate. Tu je, kada je riječ o Vukovaru, i problem Dunava i granice sa Srbijom gdje komarce ne tretiraju.

Prema Penavinoj ideji, u isto vrijeme bi se tretirale veće površine, što bi svakako dalo rezultata. Dok se to ne dogodi tijekom ljetnih mjeseci, posebno u večernjim satima, nemoguće je razmišljati o razvoju turizma, ugostiteljske ponude, gospodarstva.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Ričard
Ričard
13:16 12.07.2021.

neka zamoli Mirutamburicu da in zapiva

DU
Deleted user
12:01 12.07.2021.

Gospodine Penava , pozovite svoje sugrađane neka iskopaju raznovrsno oružje , slučajno zaboravljeno , pa pucajte na komarce.

ST
strahimir
08:56 12.07.2021.

Druže benava budite korisni ti sa skorom i društvom lovite komarce, tako ćete biti pun korisniji od pukog laprdanja i sramotnog politikantstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije