Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Penava predstavio svoju stranku: S interesima građana Vukovara ne kalkuliramo i nećemo kalkulirati

Kako je najavio politička stranka nezavisna lista izaći će na svibanjske lokalne izbore u Vukovaru će sa svojom listom za Gradsko vijeće i s kandidatom za gradonačelnika Vukovara gdje očekuju široku podršku političkih stranaka
03. veljače 2021. u 14:01 4 komentara 1115 prikaza
Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić

S 19. siječnjem 2021. godine politička stranka „Ivan Penava nezavisna lista“ i službeno je upisana u Registar političkih stranaka. Tim povodom danas je predsjednik novoosnovane stranke i gradonačelnik Vukovara predstavio stranku podsjećajući kako je priča o ovoj platformi nova ali i ujedno i stara s obzirom da je utemeljena na svemu što su radili od 2010. godine do danas.  

IZBORNA BITKA ZA VUKOVAR Srbi ključni za izbore u Vukovaru

- U Vukovaru su nam u fokusu karakteristike po kojima nas se prepoznaje, a to je da s interesima građana Vukovara ne kalkuliramo i nećemo kalkulirati bez obzira na to tko je premijer i čija je Vlada. Svoje stavove uvijek smo iznosili i iznosit ćemo utemeljeno na brojkama i argumentima, a nikada na marketingu i floskulama. Interes Vukovara i Vukovaraca, bez obzira o spolu, vjeri ili nacionalnosti - rekao je Penava.

Kako je najavio politička stranka nezavisna lista izaći će na svibanjske lokalne izbore u Vukovaru će sa svojom listom za Gradsko vijeće i s kandidatom za gradonačelnika Vukovara gdje očekuju široku podršku političkih stranaka. Očekuje podršku Domovinskog pokreta navodeći kako imaju odlične odnose kao i da je on i dalje dio saborskog kluba Domovinskog pokreta. Tu nije isključio niti HDZ, a posebno članove koji su ostali dio njegove bivše stranke, a koji, kako je rekao, podržavaju njegov rad i sve što je napravio proteklih godina i koji i dalje surađuju s njim.

Nenad Bučko idu u osvajanje vlasti HNS započeo predizbornu kampanju, imat će kandidata za gradonačelnika Vukovara

Podsjetio je kako je na prošlim izborima iza njega stalo 14 političkih stranaka. Novoosnovana stranka neće imati svoga kandidata za župana Vukovarsko – srijemske županije ali će stati iza nekoga od imena koji nije dio njegove stranke. Osim Vukovara i kandidata za župana na ovim lokalnim izborima „Ivan Penava nezavisna lista“ neće izaći više nigdje na izbore jer kao nova stranka nemaju vremena da se pripreme za izbore.    

Govoreći o razlozima osnivanja kazao je kako su on i njegovi suradnici ostali dosljedni svojim političkim stavovima bez obzira na politike s nacionalne razine koje su pokušavale oblikovati ili manipulirati s pričom o Vukovaru. Kazao je i kako u hrvatskoj politici nedostaje integriteta, karaktera i stava nasuprot političkoj trgovini i osobnim interesima zbog kojih se u pitanje dovode nacionalni interesi i strateški važna pitanja.

- Ne sumnjamo da ćemo i dalje, i u novom mandatu, biti dominantna politika u Vukovaru. Samo je novo ime, a sve ostalo je isto s prioritetom da se gledaju interesi grada i njegovih građana. Za sada imamo oko 300 članova, ali to je manje važno. Ne želimo napuhivati brojke, bitno je koliko potporu građana imamo, ali vjerujem da ćemo biti i u tom smislu jaki i dobro zastupljeni, rekao je Penava.

Vukovar: Završni skup  SDP-a za EU izbore RASPUŠTANJE OGRANKA Sabo iznenađen odlukom Predsjedništva: Otkrio koji su mu sljedeći potezi

Dodao je i kako je Vukovarsko – srijemska županija, zaključno s 2019. godinom, izgubila 26 posto ljudi te da je to strašan i neprihvatljiv podatak ali i u isto vrijeme i rezultat politika koje su se vodile do sada. Prema njegovim riječima PR-ovski se pokušava proturiti da su te priče dobre ali da u županiji sela umiru, a nije se uspjela iskomunicirati priča da su nam zatvorene dvije tvornice kvasca koje su prethodno kupili Francuzi dok Vlada sama sebi klima glavom kako je lijepa i dobra iako pri tome nemamo Robne rezerve, maskice čekamo iz Kine...

- Hrvatska postaje protektora ovisna o maskicama, cjepivu i kvascu, a o avionima da ne govorimo. Ovo sad već postaje pitanje opstanka ove države - istakao je Penava.

Zamjenica predsjednika političke stranke „Ivan Penava nezavisna lista“ biti će Ivana Mujkić koja obnaša dužnost i zamjenice gradonačelnika Vukovara. Uz njih dvoje na konferenciji za novinare bio je i Damir Barna, aktualni dožupan Vukovarsko – srijemske županije, koji je u svibnju prošle godine zajedno s Penavom, Mujkić i članovima Gradskog vijeća također napustio HDZ. 

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • skupiduša:

    Nije uspio kao izdajica, sada osniva stranku. Misli da će sve ovce za njim. Mogao bi izvisiti po svojim zaslugama. Zapravo, previše je dobio, kakav je beskarakteran lik.

  • milanjmales:

    Pa gdje je tu Josić. Bez Josića je pušing. Drvar općina u BiH nekad je živjela od fašističkog desanta i namjere uhićenja Tite, Jajce od AVNOJ-a, a da ne spominjem Neretvu, Sutjesku i ostale destinacije koje su vezane za Drugi ... prikaži još!i svjetski rat. Hrvatska je imala Kumrovec, i što ti ja znam a da ne nabrajam druge turističko-gospodarsko-zaslužne destinacije. Vukovar će sad visiti ako ne bude gradonačelnik iz HDZ-e. Najbolje je tako. Sami Vukovarci bez obzira na naciju, vjeru nek se dogovore i počnu živjeti od rada a ne rente. Penava nek ponovo ide u čamac i vesla ili sisa veslo.

  • Deleted user:

    Za koju godinu je taj obican anonimus koji si je eto ipak osigurao saborsku mirovinu . Tko njega uopce dozivljava ozbiljno . To je lik koji je svom vinkovackom prijatelju osigurao 100 tisuca kuna godisnje za prijevod sjednica Gradskog vijeca ... prikaži još! sa hrvatskog na srpski jezik . Za 4 godine malo manje od 400 tisuca kuna ! Tu Nije mislio na vukovarski novac i intrese gradjana pa da je dao prijevod zaposleniku Grada ako se vec mora prevoditi . Ne , to je otislo firmi njegovog drugara . . Tu se izgleda nije moglo naci drugo rjesenje . Sramota .