Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK VUKOVARA

Penava objavio popis za Plenkovića pa poručio: Hoće li mi i sada reći da širim mržnju?

Vukovar: Gradonačelnik Ivan Penava dao svoj glas na parlamentarnim izborima
Dubravka Petric/PIXSELL
15.10.2020.
u 21:50

Penava se o svemu danas oglasio na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, prije dva dana je komentirao napad 22-godišnjeg Danijela Bezuka na policajce kod zgrada vlade i sabora na Markovom trgu.

"To je tragedija, ranjenom policajcu želim brzi oporavak. Gubitak mladog života ne možemo prežaliti. No čuditi se mladoj osobi koja je kao i svi mi gledala nepravdu... Nije kao mnogi njegovi vršnjaci pobjegao u Njemačku, pokazao je bunt. Pokazao ga je na pogrešan način. Mi smo izgubili mladi život", izjavio je Penava.

Premijer Andrej Plenković potom je na konferenciji za medije komentirao njegovu izjavu.

"Izjave Penave i Krišto su za svaku osudu, neprihvatljive, nevjerojatne. Tu postoji odgovornost različitih medijskih aktera, brojnih drugih, onih koji u svojim emisijama potiču nesnošljivost i mržnju", dodao je Plenković.

Penava se o svemu danas oglasio na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Istina je jedini suvisao odgovor na osupnutost i zgražanje Andreja Plenkovića i njegovih satelita na izjavu i promišljanje koje sam dao, a koji su bili dovoljni da obrišu lažno blještavilo i skinu pokrov uglađenosti s tih uzvišenih, kulturnih, proeuropskih snaga iz čijih časnih i čestitih usta redom ispadaju teške riječi uvreda kojima se druge nastoji etiketirati ekstremistima, teroristima, mrziteljima, netolerantnima...

Stoga sam nekoliko puta poslušao tu „strašnu“ izjavu, koju istine radi želim podijeliti na društvenim mrežama kako bih umanjio pokušaje manipulacije, no nisam pronašao ono što Andrej Plenković vidi.

Međutim, ima jedan dio koji vidim, a Andrej Plenković ga nažalost ne vidi, a trebao bi i morao bi, jer je najodgovorniji čovjek u državi:

- vidim bahatog predsjednika Vlade koji izjavljuje: „Ja mogu što god hoću!”;

- vidim direktore koje je on imenovao i koji imaju njegov blagoslov, kako imaju milijune kuna u prtljažnicima, stanove, klubove…

- vidim uređaje za brojanje novca, ponavljam „UREĐAJE ZA BROJANJE NOVCA“ u klubovima gdje se okuplja “elita“ Republike Hrvatske jer ga valjda imaju toliko da ga ne mogu izbrojati;

- vidim da je šogor Andreja Plenkovića zaposlen na direktorsko mjesto Zračne luke Dubrovnik;

- vidim da je bratić Andreja Plenkovića, s pravomoćnom presudom za primanje mita dok je radio u državnoj službi kao građevinski inspektor, zaposlen u Hrvatskim cestama;

- vidim veliki broj ministara koji su morali otići zbog različitih afera;

- vidim da je suprugu zamjenice županijske državne odvjetnice u Zagrebu, ujedno i kumu savjetnika predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, tijekom pretresa u stanu pronađeno skrivenih 2,593.800 kuna, 247.200 eura (oko 1,854.000 kn) i 20.000 švicarskih franaka;

- vidim demografski i gospodarski slom Hrvatske, 

- vidim, a volio bih da nikada nisam morao vidjeti, duboko tragičan čin i posljednju poruku pokojnoga Danijela Bezuka:
„Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti“;

- i na kraju vidim nove rezultate Eurobarometra po kojima je Republika Hrvatska prva po korupciji u Europskoj uniji prema percepciji hrvatskih građana (čak 97% hrvatskih građana smatra da je korupcija raširena pojava u Hrvatskoj).

Sada, uistinu ne znam hoće li me predsjednik Vlade i njegova ekipa proglasiti širiteljem mržnje i netolerantnim zbog širenja istine jer nakon svega gore iznesenoga, rekao bih da im je cilj učiniti sve nas tolerantnim na korupciju i kriminal. 

Za istinu oni ne mare", napisao je Penava.

Komentara 148

IM
Inmerps mod aZ
22:17 15.10.2020.

Bravo

TE
texviler
22:23 15.10.2020.

bravo Penava

BO
bolnaistina
22:23 15.10.2020.

Penava, svaka ti čast na odgovoru, samo žalosno po narod, to ne vidi i premijer, jer živi udrugom svijetu, pa mu je ovaj svijet malog čovjeka nepoznat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije