Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'svjedočimo opasnoj igri'

Penava: Bratskom Kninu lijep pozdrav, vidimo se u Vukovaru

Knin: Članovi Domovinskog pokreta na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/22
06.08.2023.
u 17:05

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dotakao se Dana hrvatskih branitelja navodeći kako je svaki hrvatski vojnik svetinja kao i da je napad na jednu hrvatsku ratnu postrojbu napad na sve hrvatske ratne postrojbe

Poslije svih događanja s obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu danas je se na svome Facebook profile oglasio predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je poručio kako već nekoliko godina u režiji vlasti na 5. kolovoz u Kninu svjedočimo opasnoj igri koja nas dijeli i podriva.

- Dan pobjede je dan u kojem plaćene agenture u liku "novinara" zajedno s onima koji su nadređeni redarstvenim snagama očajno tragaju za šahovnicama s prvim bijelim poljem i majicama HOS-a kako bi mogli postupati. Porfirije s četničkim pjesmama, zvijezde petokrake na Trnju i Kumrovcu, koalicijski partneri koji su u ratu poražena strana, a koji zastupaju teze o "Oluji" kao zločinačkoj akciji oni nisu predmet postupanja jer su oni vlast, pobjeda bi valjda trebala biti njihova – napisao je Penava.

GALERIJA Obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluja

Knin: Članovi Domovinskog pokreta na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
1/21

Za Dan domovinske zahvalnosti poručio je kako Hrvatsku vode ljudi koji ne razumiju i ne osjećaju koncept "domovinske zahvalnosti", ne razumiju što znači biti ponizan i zahvalan na neovisnosti, pobjedi i slobodi da su narodu i braniteljima uveli restrikcije i "prstene osiguranja" koji onemogućuju njihovu nazočnost u Kninu na državni blagdan koji simbolizira najveću hrvatsku pobjedu. Prema njegovim riječima to nije zahvalnost nego je to sebičnost i nezahvalnost.

Dotakao se i Dana hrvatskih branitelja navodeći kako je svaki hrvatski vojnik svetinja kao i da je napad na jednu hrvatsku ratnu postrojbu napad na sve hrvatske ratne postrojbe. Kaže i kako su gospoda iz diplomacije umislila si da je ovo njihov dan, da su oni glavni glumci te da su zajedno odlučili "diplomatskom olujom" počistiti "Oluju".

VEZANI ČLANCI:

- Uza svo uvažavanje na njihovom doprinosu tijekom Domovinskog rata oni su u priči o "Oluji" jedan djelić u smislu da im ovaj dan pripada točno koliko i svima nama ostalima. Iznad nas su uvijek, a poglavito na dan "Oluje" svi hrvatski branitelji, nipošto ne samo oni s akreditacijom. Ovo vam draga gospodo neće proći, bratskom Kninu lijep pozdrav, vidimo se u Vukovaru – poručio je Penava. 

VIDEO 20 članova Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban zabranjen je ulaz u Knin

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
17:41 06.08.2023.

Kaj je pjenavi doktor na godišnjem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije