Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza
Povratak na članak

Pelješki most našao se u centru unutarbošnjačke predizborne kampanje

Umjetno izazvano zaoštravanje odnosa bošnjačkih elita s Hrvatskom nikako neće pomoći dovođenju međunacionalnih, pa i međustranačkih odnosa u BiH na razinu elementarne konstruktivnosti koja bi omogućila elementarnu funkcionalnost države i nastavak njezina europskog puta, kaže politički analitičar Milan Sitarski

Komentari 22

PR
prajdali100
17:55 12.08.2017.

Gospodine Jazvicu, najvece zlo u BiH je, vjerovali ili ne, SDP i stranka Zeljka Komsica.Oni svakodnevno Hrvatima nanose veliko zlo.Oni su generator podjela i antihrvatske kampanje.Bosnjaci ne mogu smisliti Hrvate i Hrvatsku i to se konacno mora shvatiti.PS.treba im dozvoliti gradnju velikog islamskog centra u DUBROVNIKU! Ima li u ovoj Hrvatskoj uopce ljudi koji znaju dugorocno razmisljati ?Mi njih kruhom, oni nas maljem !!!

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
17:51 12.08.2017.

Je, je... mi bi trebali muslimanske i pravoslavne Turke pitat kaj da delamo na svojoj zemlji. Možda bi trebali dozvolu i od janeza? Kolko je još komunizma u tom području, valjda još idu spavati i bude se sa Brozom i Jovankom.

VL
DU
Deleted user
18:30 12.08.2017.

S pravne strane, BiH ima jedini problem s hrv. mostom zvan "opstrukcija plovnog puta" - a to će biti teško utuživo na ICJ u Den Haagu, evo i zašto. Naime, 2006. godine i to na inzistiranje BiH (tada su u igri bila upravljačka prava za Ploče luku) je most izdignut na niveletu 55 m i širinu 200 m, a što ga uvrstilo među najveće morske mostove svijeta. Podsjetimo da Rion Antorion, preko Korintskog tjesnaca, ima nekoliko m manje - a dolje je vrlo intenzivan pomorski promet. I pred sudom bi se gledalo tko je što izgradio i što je na drugoj srani - tu pak BiH nema što za dokazivati jer Neum nema gabarita nego za marinu, zaljev je školjkarski Business i ne podnosi uplovljavanja velikih flotnih jedinica i ni govora o teretnoj luci tamo. Ispod 55 m hrv. mosta mogu proći i najveći nosači zrakoplova i moderni kontejnerski divovi teretne flote! Zaključno, ne samo da je most na nedvojbeno hrv. ozemlju i preko hrv. mora (cca pola km do granične linije ima) nego je već bilo izvoljevanja BiH i dignut na nevjerojatnu visinu - kad se sagledaju potencijali Neuma kao pristaništa. Tako da nema tu puno "štofa" za međunarodni spor...

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
22:14 12.08.2017.

vuciko gleda ovog bradonju ko svoju ovcu za obrok.

VL
PR
prajdali100
17:57 12.08.2017.

Nemamo mi s njima sto razgovarati !

VL
DU
Deleted user
20:31 12.08.2017.

bih i servija ce uci u eu..nikada..i svaka hrvatska inicijativa u smjeru njihova ulaska je gubljenje vrimena.

VL
DU
Deleted user
20:37 12.08.2017.

pogledajte ove face na fotosu i sta vidite..vidite..dvolicne..i licemjerne jude..spremne..sve prodati ..za komadice vlastiti interesa..ista genetika.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:06 12.08.2017.

Ak bi hrvatske stranke postavile neki "krimski amandman" morti se bi nekom i upalila lampica !!!

VL
MO
mobitel20
17:55 12.08.2017.

Ma kakav Peljeski most !? O tome nema nikakvih razgovora, to je svakome jasno ! Na hrvatskom teritoriju, daje BiH i ono sto ne mora(jer oni imaju "kadu", unutarnje vode koje po Medjunarodnom pravu mora imaju samo prilaz a nee "prolaz" koji su im nasi velikodusno dali. Ostali dio rasclambe (a ne po francuski "analize) je uglavnom tocan. Ukratko, velikobosanska bahata carsija je uzela maha, hoce poturciti cijelu Federaciju po uzoru na Ahdnamu ! To je izrijekom rekao onaj muftija pred Papom, a sarajevske daidze su sutjele na to. Ali narod hrvatski nece sutjeti. Ni tamo, a bogme ni ovdje.

VL
MO
mobitel20
18:08 12.08.2017.

Zadnja recenica teksta je duboko pogresna, rekao bih cak i civilizacijski netocna. Nazalost, ona je i javna hrvatska politika ! Upravo je obratno, Hrvatska ima zahvalnu ulogu cuvara granice zapadne civilizacije samo treba imati odvazne i umjesne politicare koji ce to znati realizitati. Kolinda to pokusava, zato i trpi tolike napade i objede izvana i iznutra. Inicijativa 3 mora i potpora Trumpa i USA "Daytonskom sporazumu" jasno kaze da se moze kad se hoce, za razliku od Mesic-Sanader-Kosor antipolitike...Jer Daytonski sporazum daje dovoljno suvereniteta Hrvatima samo im je to ponisteno samovoljnim promjenama na koje Hrvatska nije reagirala. Sada hoce, pa neka velikobosanci i velikobosnjaci laju na Mjesec. Mogu i na polumjesec.

VL
ZA
za87nik
23:12 12.08.2017.

Svi dobro znamo na sirotinju I kukavice I Zec vadi oni stvar! Haloooo!!!!

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:11 12.08.2017.

Glupost je raspravljati o tom mostu. Kad je vec Hrvatska isprosila novac za taj most treba ga izgraditi,.Taj most nece smetati BiH a ako propadne projekat Hrvatska nece ni za milijun godina skupiti novac za most kad je duzna kao Grcka a ekonomija (Ako se odbije turizam) na razini africkog plemena.

VL
MI
miso
21:14 12.08.2017.

Tunel do Pelješca je najbolje i neškodljivo rješenje. Zašto nitko od prvog dana nije prihvatio moj prijedlog? ... Evo, sad se diže par glasova za to!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.