Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENJE AMBASADE

'Želimo Bosnu i Hercegovinu podržati u svim njenim nastojanjima'

Otvorenje ambasade
Foto: MVEP
1/5
09.11.2017.
u 19:59

Hrvatska ministrica Marija Pejčinović Burić poručila je kako je ovo potvrda i prilika za izgradnju još boljih privrednih, političkih i drugih odnosa između dviju zemalja

Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak otvorili su novu zgradu Ambasade Bosne i Hercegovine na Pantovčaku.

Hrvatska ministrica Marija Pejčinović Burić poručila je kako je ovo potvrda i prilika za izgradnju još boljih privrednih, političkih i drugih odnosa između dviju zemalja.

- Hrvatskoj je Bosna i Hercegovina važan prioritet vanjske politike. To je pokazala i činjenica da smo ove godine kao prvu zajedničku sjednicu dviju vlada održali sa BiH na kojoj je bilo 50 točaka s otvorenim pitanjima, ali i s pitanjima kojima želimo graditi bolju suradnju - kazala je.

- Želimo Bosnu i Hercegovinu podržati u svim njenim nastojanjima, mislimo da je europski put jedan od najvažnijih, a kojim je BiH počela koračati. Pitanje stabilnosti države je važno i ono dolazi u kontekstu izbora koji će se održati sljedeće godine. Želimo potaknuti sve aktere u BiH da rade na novom izbornom zakonu jer mislimo da će time riješiti to pitanje stabilnosti dugotrajnije - zaključuje.


 

Komentara 28

DU
Deleted user
20:22 09.11.2017.

Bih tri naroda tri entiteta ostala rjesenja su novi sukobi....

KA
kamenjar0404
23:49 09.11.2017.

Bosnu i Hercegovinu,zemlju tri ravnopravna naroda,u svemu,želimo !!!! Ostalo je neprihvatljivo !!!!!

LI
lipotan
02:56 10.11.2017.

danas je godisnjica kada su balije srusile Stari Most u Mostaru I onda okriviti nas a vi novinari ni A o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije