Naslovnica Vijesti Svijet

Pedofil policiji: 'Trebali ste me uhvatiti još prije 40 godina'

Nakon što je prvobitno zanijekao zločin, Henderson je na kraju priznao svoje grijehe i rekao policiji: "Ovo se proteže godinama, trebao sam biti uhićen još kasnih 70-ih"
15. ožujka 2019. u 21:45 3 komentara 1953 prikaza
predator,internet,pedofil
Foto: Danko Vučinović/24sata
Pogledajte galeriju 1/2

Pedofil koji je desetljećima zlostavljao dvoje djece od kada su imali pet godina pa nadalje, rekao je policiji da su ga trebali uhvatiti još prije 40 godina. Mac Henderson, 58, dobio je u četvrtak 25 godina zatvora zbog zlostavljanja djece, dječaka i djevojčica, već godinama, piše Metro.

George Pell Pedofilija u crkvi Kardinal Pell osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka

Nakon što je prvobitno zanijekao zločin, Henderson je na kraju priznao svoje grijehe i rekao policiji: "Ovo se proteže godinama, trebao sam biti uhićen još kasnih 70-ih."

Sve više žrtava Jackson na udaru: je li kralj popa uistinu bio pedofil

Policija nije rekla koliko je djece Henderson zlostavljao, no sumnja se na brojne žrtve. Henderson je uhićen u Caldwellu (SAD) u prosincu, a nakon policijske istrage, otkriveno je kako je zlostavljao žrtve niz godina. Povezanost žrtava s Hendersonom još uvijek nije jasna. Obje žrtve izjavile su policiji da ih je Henderson prisilio da gledaju pornografiju, uključujući i videa djece, dok je sjedio s njima. 

>>Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša