Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istanbulska konvencija
Povratak na članak

Grbin: Pitam Vladu i Murganić – koju od rezervi želimo izjaviti?!

Peđa Grbin poručuje kako su Konvencijom predviđene određene rezerve kod njenog potpisivanja i ratifikacije.

Komentari 20

PR
prajdali100
19:35 08.03.2018.

Pitam Peđu ! Tko je od tvojih prijatelja organizirao crtanje svasike na na Poljudu ? Hvala.

VL
NO
Norway
18:13 08.03.2018.

U Norveškoj se isplaćuje naknada žrtvi iako silovanje nije počinio državljanin Norveške. Ako nama ljeti dolaze na praznike “ deca” iz susjedstva i podmeću požare cijelo ljeto bez da za to snose posljedice možemo isto tako očekivati silovanja za kojee će naknade morati snositi Hrvatska. Vi mislite da će Istambulska donijeti mir, ja vam velim da može prouzročiti teške posljedice koje treba detaljno provjeriti u zemljama koje već imaju neka iskustva sa takvim situacijama. Ne slušajte samo propagandu.

VL
ST
stefj
17:36 08.03.2018.

Potpis uz ograde je idiotizam, ako se nešto potpiše, onda se potpisalo, te je samo pitanje vremena i pritisaka kada će se u potpunosti primijeniti... Ovdje je Mrak Taritaš jako dobro vidjela da je Istambulska konvencija nešto što može srušiti vladu, gdje će Plenković izgubiti nekoliko ruku. Zapravo je sada pitanje koliko će koštati nove ruke koje će nadomjestiti ili vratiti dotične i da li će ih se moći kupiti... No to je tako, svaki puta kada se najave reforme koje se tiču rješavanja uhljeba i privilegiranih struktura, padne vlada. Već viđeno više puta... A kod konvencije je sporno njeno financiranje i stavljanje udruga iznad zakona. Ne vidim neku veliku razliku između prepuštanja zakonodavnih ovlasti nekoj aktivističkoj udruzi od prepuštanja progona Hrvatskih građana Srpskom pravosuđu. To je isto načelo...

VL
NE
Neutralac
21:29 08.03.2018.

Ovaj je opasan.... dajte ga umirovite nekako.... please....

VL
AR
Armagedon
18:05 08.03.2018.

Ako se ograde od ovoga navedenog onda je ne moraju ni potpisivati.... čemu , i sve Konvencije uvijek zapnu na istom u provođenju, treba osigurati novce za realizaciju provedbe.... pa je i ovdje tako....

VL
Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:36 09.03.2018.

Grpin???koje taj???Šta on radi za Hrvatsku???Koji cirkusant!!Ugledajte se na Njemce kako stvaraju vladu !! I kulturno pričaju za Dobrobit Naroda!!!!!! a vi??? sdp???? most???mrtvi zid?????Šta vi radite????

VL
MI
Mimizo
07:40 09.03.2018.

peđa ne moj se praviti grbin pa vi iz partije ste davno pročitani i nikad više nečete na vlast a moraš znati da je ovo večinski katolička zemlja i da će Hrvati odlučivati kakvu državu žele

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
18:20 08.03.2018.

Peđa, jel opet nije dobro ..., ma neka vrag nosi tu vašu Istambusku, kaj je ona osim skup pravila i zakončića koje puno koštaju a opet ništa od toga, borite se za bolji standrad, demografiju, ovršene a ne prazne puškee kojima mašete ko nezdravi ...

VL
KA
karlodrago
17:31 08.03.2018.

Samo referendum može riješiti pitanje inst.konvenciju i konačno će ovi nekrsti vidjeti gdje im je mjesto.

VL
PA
Patrizzia
00:00 09.03.2018.

Treba najprije izračunati i osigurati sredstva za primjenu ,zatim treba izračunati kazne za zemlju koja ju ratificira ane osigura sredstva za primjenu . Najbolje uzeti od Obrazovanja i zdravstva pa osigurati za provedbu IC !!!! Šteta što imamo previše šupljeglaviheglavih populista .Prošlo je vrijeme kada se zakon nije morao provoditi . Što se rodne ideologije tiče masoni i iluminati svih koji nisu iz njihovog klana netrebaju rod ionako se smatraju samo ROBOVIMA :

VL
SO
SoloHan
17:58 08.03.2018.

Ugradit ćemo da takvi međedi ne mogu biti žene ma iako se tako osjećaju

VL
DU
Deleted user
08:53 09.03.2018.

Jesenti milu bigulicu, dični gospo'n Grbin Pećko ima potpuno pravo. Naime, dok se ne ratificira Istambulska konvencija, i to u izvornom obliku i bez ikakvih kraćenja, Hrvatskom ni uz najbiolju volju neće moći poteći med i mlijeko, a da see i ne govori o silnim drugim "benefitima" koji bi mogli zapljusnuti Hrvatsku od Savskog Marofa do Tovarnika te od Prevlake do Dunava. Toga su svjesni jedino SDP-ovi "državnici" poput rečenoga Pećka, civilni udrugari i ljudskopravisti, pa se zdušno zalažu za nju, Ali, jao, to ne razumije 99 posto zatucanoga i zadartoga domaćeg puka, koji zbog toga nije zaslušio ništa drugo nego da bude zamijenjem s modernim, naprednim, tolerantnim, otvorenim i uključivim došljacima s Bliskog istoka i srednje Azije. Za razliku od tupih domorodaca, tim vrsnim istočnjačkim poštovateljima žena i njihovih prava rodna je ideologija nešto posve normalno i prirodno. Mašala.

VL
MA
marina58
18:20 08.03.2018.

"Hrvati kao malobrojan narod moraju se odgajati u duhu tradicionalnih vrijednosti" Naročito kad te tradicionalne vrijednosti pretpostavljaju da je žena drugotna, da nebi trebala cinkati kad je kreten prebije jer tako je to u braku. Stvarno se imamo čime hvalitialiti i ponositi tradicijom.

VL
RI
rightside
17:56 08.03.2018.

i evo, javio se i veliki sdpov pravnik..i sad on ocito ima rjesenje, ocito bas on mora zastupat prava zena jer mu je to blisko podrucje,,))))samo dajte drug grbin,,nije to danas nista cudno,, samo se otvorite,, izidite iz ormara i bice sve u redu,,))))

VL
DU
Deleted user
17:29 08.03.2018.

Nadam se da će građani vrlo brzo preispitati i opoziciju i vladajuće dosta nam je šišmiša.

VL
AL
alkar2013
18:02 08.03.2018.

Vjerovati da je Istanbulska konvencija čarobni štapić koji će trenutno eliminirati nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, doista je notorna glupost i bedastoća koju nam pokušavaju prodati seroševi plaćenici. Ratifikacijom predmetne konvencije Hrvatska bi u svoje zakonodavstvo implementirala elementarne postavke genderizma uz OBAVEZU njihove primjene. Ukoliko se doista želi stati na kraj nasilju nad ženama i nasilju u obitelji, tada je potrebno striktno primjenjivati postojeće Zakone, te ono što je još važnije temeljito reformirati PRAVOSUĐE kako bi djelovalo promptno i beskompromisno spram nasilnika. Indikativno je da do sada niti JEDAN apologet "istanbulke" NIJE podastro relevantne statističke podatke o padu nasilja nad ženama u zemljama koje su je ratificirale (!), da li je potrebno pitati zbog čega ili je sve jasno. Notorna je činjenica da Kanadska vlada ima zakonski utemeljenu mogućnost ODUZIMANJA djece roditeljima, ako se usprotive djecu odgajati u skladu s rodnom ideologijom ! Ukoliko želimo takvo raspamećeno, neoliberalno društvo, onda žurno ratificirajmo Istanbulsku konvenciju i prepustimo odgoj djece bjelosvjetskim seroševcima. Hrvati kao malobrojan narod MORAJU se odgajati u duhu tradicionalnih vrijednosti koje su nas držale i održale na ovoj izrazito geostrateškoj vjetrometini. Prema tome domoljublje, obitelj i vjera, moraju se usaditi u mladi naraštaj, kao njihove temeljne životne odrednice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.