Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni profil?

Grbin očekuje ispriku od Esih. Hasanbegović: On se treba njoj ispričati!

Peđa Grbin i Bruna Esih
Foto: PIXSELL
1/3
05.10.2017.
u 12:42

Grbin je u statusu na Facebooku napisao da već nekoliko godina opskurni portali optužuju njegova oca da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje.

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin traži da mu se saborska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih ispriča zato što je širila, kako tvrdi Grbin, klevetu o njegovu ocu. No, stranački kolega Brune Esih, Zlatko Hasanbegović, tvrdi kako se Grbin poziva na lažni profil Brune Esih.

Grbin je u statusu na Facebooku napisao da već nekoliko godina opskurni portali optužuju njegova oca da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje. 

Objavio fotografije oca iz rata

– Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima ni tata niti ja nismo imali namjeru baviti. Ali kada takvu klevetu širi i "uvažena" zastupnica Bruna Esih tada sam, nažalost, prisiljen reagirati – napisao je Grbin na Facebooku u statusu u kojem je zatražio da mu se Esih ispriča. 

Objavio je i dvije fotografije svog oca iz rata te joj "zalijepio" i link o 1. Domobranskoj bojni iz Pule.  "Poštovana" kolegice, za početak, moj se tata ne zove V. G. već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani, 90-ih je stao u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje. Očekujem promptnu ispriku", napisao je Grbin. 

Stranica potpore, a ne službeni profil Brune Esih

Stranački kolega Brune Esih, Zlatko Hasanbegović, na televiziji N1 kazao je da je to lažni profil Brune Esih te da sada oni traže od Grbina da se ispriča. 

- Riječ je o još jednom od lažnih Facebook profila Brune Esih i optužbe su potpuno neutemeljene. Nećemo se ispričati Grbinu, već očekujemo da će se gospodin Grbin ispričati gospođi Esih. Svi koji poznaju Brunu Esih znaju da to nije njezin način političkog djelovanja - kazao je Hasanbegović. 

U potpisu profila koji je podijelio Grbin i zbog kojeg je tražio ispriku piše da je to nije "stranica potpore Bruni Esih", a ne "službena stranica Brune Esih".  

Komentara 148

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:51 05.10.2017.

Radi se o JNA oficiru i serijskom ubojici Vladi Grbinu koji je 1991. likvidirao dvojicu hrvatskih branitelja iz zasjede na Lošinju prilikom pokušaja pregovora. Vlado i Peđa se isto prezivaju, iz istog su kraja, čak i slično izgledaju, i jednako mrze hrvatske branitelje i nazivaju ih ustašama. Peđa, pusti tatu, reci nam tko ti je Vlado Grbin?

BE
beli444
11:59 05.10.2017.

kjlasičan primjer kako iredentistička i fašistička politika italije uzimaju maha, iako od riječi istre dolazi istranin a ne istrijan tzv. antifašisti koriste riječi koje dolaze iz talijanskog jzika, od talijanske riječi istria izveli su kovanicu istrijan i kroz medije gurajuu taj talijanski izraz koji je prvi počeo upotrebljavati benito musolini, posebna je smijurija kaj se tako izražavaju sljedbenici tita i tzv. antifašisti dokazujući time da između antifašizma na ovim prostorima i fašizma nema razlike

PI
picindim
12:06 05.10.2017.

zašto večernji prešućuje ono što se piše o Predragu Grbinu, a objavljuje njegove zahtjeve??? kakvo je to novinarstvo gdje se selektivno objavljuju informacije, odnosno gdje se skrivaju informacije o Grbinu i sličnima, a onda se u pola događaja vaše novine novine uključe na stranu Predraga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije