Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVOJE ŠIMOVIĆ:
Povratak na članak

PDV nikako nije instrument za jačanje konkurentnosti

Porezna je politika važna, ali trebalo bi se fokusirati i na druge javne politike govori li se o konkurentnosti, istaknuo je Hrvoje Šimović.

Komentari 8

ST
stefj
20:48 22.09.2020.

E da, još malo o državi. Savjetnici ministara i premijera su iz javnog sektora i primaju plaću iz proračuna. Mislim da je to dovoljno... Što se tiče rasterećenja, da nešto sitno su pali porezi, ali su porasla parafiskalna davanja, povećala se administracija i birokracija... U prošlom mandatu ministar gospodarstva se uglavnom bavio osiguravanjem prihoda paradržavnim tvrtkama, poput FINA-e, APIS-a i sličnih. Te tvrtke bujaju i nameću svoja rješenja koje država proglašava obavezom... A smanjenje administracije, birokracije i parafiskalnih nameta svaka vlada ima u programu, no još niti jedna u tom pogledu nije napravila ništa. Slušali smo cijeli prošli mandat kako, eto, samo što se parafiskalna davanja nisu smanjila, neka i ukinula, a od svega toga samo smo dobili nova... Ne treba biti posebno pametan pa vidjeti što je osnovni problem Hrvatske, a to je javni sektor i paradržava. To nam ko papagaji ponavljaju svi, i Svjetska banka i EK i to se vidi na raznim ljestvicama. I to već desetljećina, no, svake godine je sve gore... Pa javna služba je na samom svjetskom dnu. I to ništa ne smeta svaku vladu, da opet s tim sindikatima državnih i javnih službi dogovara gospodarski smjer. Isti onaj koji nas je i doveo do samog dna EU-a, bez teoretske šanse da se od tu maknemo...

VL
MA
marijaqwer
20:14 22.09.2020.

Jedino smanjenje PDV-a se može nazvati poreznim rasterećenjem. Sve ostalo je presipanje iz praznog u šuplje.

VL
Avatar Asterix
Asterix
20:19 22.09.2020.

Čini mi se da profesori i doktori ekonomije ne nude ništa bolja rješenja od ozbiljnijih komentatora na ovom i drugim portalima, pače i lošija obzirom da su više ili manje ovisni o državi. Ako se koji istakne oštrinom brzo nestanee iz glavnih medija.

VL
TH
theo
21:05 22.09.2020.

mislim da se 90% ekonomista složilo da je bolje rasterećivati plaće nego smanjivati pdv

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.