Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC-ONC

Normalizira se stanje sa kartičnim sustavom naplate cestarina

Lučko kolona
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
06.08.2017.
u 13:12

U HAC-ONC-u su nam u 13 sati rekli da se stanje sa kartičnim sustavom naplate cestarine normalizira.

U HAC-ONC-u su nam u 13 sati rekli da se stanje sa kartičnim sustavom naplate cestarine normalizira. Sustav Zagrebačke banke je inače pao jutros oko 10 sati te se zbog toga na naplatnim postajama naplata nije mogla izvršavati kreditnim karticama. 

Stoga vozači koji su planirali cestarinu platiti karticom to nisu bili u mogućnosti pa je tako primjerice na naplatnoj postaji Demerje na kojoj se inače cestarina može platiti samo ENC-om ili karticom, to bilo moguće samo ENC-om.

Stanje na cestama:

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, pred naplatom Demerje oko 2 km, na ulasku prema moru nema dužih čekanja;
između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 promet je vrlo gust u oba smjera;

ISTARSKI IPSILON
zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon;
pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km;

A7 RUPA-DIRAČJE
povremeni zastoji pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije.

KRČKI MOST
kolona vozila na ulazu u smjeru otoka Krka oko 1 km;
kolona vozila na izlazu s otoka Krka prema kopnu je oko 4 km.

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Lučko kolona
1/2

Komentara 14

MO
mobitel20
12:58 06.08.2017.

Sto ima veze, samo lovu kupi, naplacuj, puni blagajnu ! A ovi "u tranzitu" neka idu preko Madjarske, ionako nam samo habaju autoceste! Dobro njima,manje ce ih boljeti zeludac(hihi), a dobro i nama. Od njih veca steta nego koristi. Pravi turisti ionako vec na granici kupe kune...

NO
nogogaz
15:30 06.08.2017.

Hrvatski kvalitet! Slično srušio se i probni šengenski portal hrvatske. Dvaput. Uvjek kad dođu iz civilizacije da provjere balkance šta su napravili i čega su sposobni. Najnormalnije je u civilizaciji naplatit karticom. Al moraju znat turisti i balkansku folkloru ii tradiciju, da se sve sruši, WC posrani, restorani pljačkaju strane goste, kvalitet pod od poda.... A mi slqvimo pobjedu!

MI
miso
13:15 06.08.2017.

Treba se nadati da će osim pada sustava pasti trajno i sve banke u Hrvatskoj. ... To bi bilo najbolje rješenje za građane. Usput, obrisat će se i sve ovrhe. Tako nastaje Slobodna Hrvatska u jednom trenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije