Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na utakmici bez maske

Pavliček prozvao Božinovića za nepridržavanje epidemioloških mjera koje je sam potpisao

Split: Andrej Plenković pratio s tribina utakmicu Hrvatska - Brazil
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
02.07.2021.
u 13:50

Poštovani gospodine Božinović nemojte podcjenjivati zdrav razum naših sugrađana, poručio je

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovara Marijan Pavliček u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru osvrnuo se na nepridržavanje i kršenje mjera od strane samog načelnika Stožera Civilne zaštite RH Davora Božinovića.

Prema njegovim riječima Božinović je, u društvu državnog vrha, prisustvovao košarkaškoj utakmici Hrvatske i Brazila, koja se održala prije dva dana u Splitu na kojoj je bilo nazočno oko 2.000 gledatelja.

- Iako po važećoj Odluci o nužnim epidemiološkom mjerama od dana 18. lipnja koju je potpisao sam Božinović u članku 2. Jasno stoji da „ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1.5 metara na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski”. Na toj utakmici sam Načelnik stožera CZ RH Davor Božinović uočen je bez zaštite maske na udaljenosti od svega nekoliko desetaka centimetara od svojih najbližih suradnika, rekao je Pavliček.

Dodaje i kako je nepojmljivo da Načelnik stožera CZ-a RH se ne pridržava odluka koje je sam potpisao.

- Koja se poruka time šalje našim sugrađanima? Poštovani gospodine Božinović nemojte podcjenjivati zdrav razum naših sugrađana. Očekujem od Davora Božinovića da se u najmanju ruku ispriča našim sugrađanima zbog ne pridržavanja mjera koje sam potpisuje i donosi, a kojih se moraju pridržavati svi naši sugrađani, istakao je Pavliček. 

VIDEO Andrej Plenković o delta soju i cijepljenju

Komentara 4

AA
aabbcc
19:14 02.07.2021.

Ja koliko znam diplomate i neki ugledni funkcioneri su oslobodjeni prc-testova, covid putovnica za putovanja.. pa vjerovatno je i sebe oslobodio nošenja maske.

TO
tomzag
21:07 02.07.2021.

Cijepljeni genskom terapijom su također širitelji... Ali hunta je hunta. Dvostruka pravila na djelu.

DU
Deleted user
18:07 02.07.2021.

Divno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije