Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Vukovaru

Pavliček: Mislim kako neke mjere nacinalnog Stožera nisu bile potrebne

Marijan Pavliček
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.05.2020.
u 13:21

Načelnik Stožera civilne zaštitete Grada Vukovara Marijan Pavliček najavio je kako će uskoro Vukovar biti "free korona grad"

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček, koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, rekao je danas na konferenciji za novinare kako će Vukovar uskoro biti „korona free grad“. 

- Imali smo 3 zaražene od kojih su 2 izliječene. Vjerujem kako će uskoro i ta treća osoba biti izliječena. Možemo reći kako je epidemiološka situacija u Vukovaru vro dobra. U samoizolaciji se nalazi 51 osoba, a to su dobrim dijelom oni koji se vraćaju iz inozemstva i po odlukama nacionalnog stožera prvo moraju na 14 dana u samoizolaciju, rekao je Pavliček.

Dodao je kako će se kroz nekoliko tjedana život, kakav je bio do prije epidemije, uskoro ponovno vratiti s tim da ćemo se svi zajedno ipak morati pridržavati određenih mjera poput distanciranja. Istakao je i kako članovima gradskog Stožera, odgovarajući na upit gradskog vijećnika Živog zida, nije isplaćena niti jedna kuna na ime naknada, dežurstava ili putnih naloga niti će biti ispaćena iako su od 20. ožujka aktivirani 24 sata dnevno. 

Novinare je interesirao i odgovor jesu li sve mjere koje je nacionalni stožer donosio do sada bile potrebne.

- Vjerujem da dio mjera nije bio potreban. Međutim, to je moje mišljenje i ja se rukovodim informacijama koje dobivamo sa terena i jer smo ipak najviše u kontaktu s građanima. Ipak, treba shvatiti i nacionalni Stožer jer se Hrvatska, kao i cijeli svijet, suočio s nečim novim. Sve ovo je jedno svima nama novo iskustvo i nitko nije znao kako će se virus ponašati. Ako dođe do nekog drugog vala biti ćemo puno iskusniji i pametniji te ćemo moći brže i bolje reagirati. Najvažnije je da zdravstveni sustav nije preopterećen. Najveća moja zamjerka ide na račun oprečnih informacija koje idu prema lokalnim stožerima slijedom kojih nismo znali kako se ponašati i provoditi mjere. Dobivali smo dvosmislene informacije, rekao je Pavliček. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije