Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili osmrtnicu kuni

Pavliček: Hrvatska s uvođenjem eura srlja kao guske u maglu, očekuje nas novi opad standarda

Foto: Branimir Bradarić
1/2
30.12.2022.
u 12:41

Danas će mladež Hrvatskih suverenista, u znak sjećanja na hrvatsku kunu, veće gradove oblijepiti osmrtnicama u spomen na hrvatsku kunu.

Povodom ulaska Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine Hrvatski suverenisti danas su održali konferenciju za medije na kojoj su istaknuli kako Hrvatska još nije spremna za uvođenje eura i da još jednom srljamo kao guske u propast.

-Hrvatska se ulaskom u EU obvezala da će uvesti euro kao službenu valutu ali nigdje ne piše kada će to biti. Mi također jesmo za euro ali ne sada u vrijeme rekordne inflacije od 13,5 posto, najveće energetske krize i slično. Uostalom i države EU poput Mađarske, Poljske, Češke kao i Danske i Švedske imaju svoje valute i dalje iako su članice EU – rekao je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Dodaje i kako su posljednjih mjeseci cijene prehrambenih proizvoda i bezalkoholnih pića porasle za 20 posto te postavio pitanje kome su u međuvremenu za toliko porasle plaće i mirovine. Smatra kako će s 1. siječnjem doći do rasta inflacije jer će trgovački lanci, koji su i proteklih mjeseci „lovili u mutnom“ i neopravdano dizali cijene, sada sve cijene zaokružiti na 99 centi ali naviše.  Zbog svega toga očekuje novi drastičan pad standarda hrvatskih građana.

Foto: Branimir Bradarić

-Kada se raspravljalo o ulasku Hrvatske u eurozonu govorilo se o rastu investicija, većem broju stranih turista i slično što ništa nije točno. Jedino točno je da će Hrvatska sada imati bolji kreditni rejting i da ćemo se ubuduće moći povoljnije zaduživati što je očigledno i bio jedini cilj. Onih 117 zastupnika koji su glasali za uvođenje eura brzo će plakati radi toga ali gore je što će plakati i hrvatski građani radi novoga pada standarda. Mogli smo radi svih problema malo stati i odluku o uvođenju eura prolongirati za neko vrijeme ali ipak išlo i dalje bez obzira na sve probleme – rekao je Pavliček.

Prema njegovim riječima ovakvo preuranjeno uvođenje eura moglo bi rezultirati novim valom iseljavanja što Hrvatska ne bi mogla izdržati. Podsjetio je i kako su Hrvatski suverenisti pokrenuli i proces prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma kako bi zaštitili hrvatsku kunu ali da nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj glasova. Međutim, mišljenja je kako se radi o jednoj od najvećih odluka u novijoj povijesti Hrvatske i da su građani morali dati svoj sud i reći što misle o tome, a ne da se bježi od njihovoga mišljenja. Napominje i kako je se i tehnički moglo puno bolje organizirati cijeli ovaj postupak.

Danas će mladež Hrvatskih suverenista, u znak sjećanja na hrvatsku kunu, veće gradove oblijepiti osmrtnicama u spomen na hrvatsku kunu. 

Komentara 3

KL
Klarica
12:53 30.12.2022.

Zato će Hrvati tebe izabrati za predsjednika vlade. Već imaš preko 1% podrške.

BO
Boško6ti
04:29 31.12.2022.

Ratovi se vodili da bi imali vlastitu valutu pa je predali be ispaljenog metka

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:34 30.12.2022.

Sasvim nekompetentne izjave. Nema blage veze sa realnošću. Koje su tri najjače i najprestižnije valute na svijetu? Američki dolar, europski euro i britanska funta! E, a mi smo država eurozone i naša valuta je uskoro euro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije