Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU
Povratak na članak

Pavao Miljavac: Za mimohod sam, ali ne na obljetnicu Oluje

"Tehnički je teško izvedivo isti dan biti u Kninu i u Zagrebu. Osim toga, Zagreb je 5. kolovoza relativno prazan zbog godišnjih odmora, pa mislim da bi idealno bilo mimohod održati u listopadu na Dan nezavisnosti"

Komentari 41

DU
Deleted user
16:05 10.05.2015.

Izlišno komentirati, ali ideja mimohoda je de facto smišljena da se Milanovića akustički izolira od salve zviždanja, pogrda i možda se nađe u putanji trulog voća jer ulice i trgovi Knina su uski, a ZG avenije i naročito Jarun široki pa mu onda lakše izigravati uspješnog premijera kojeg voli narod u ZG, nego tamo. O tome se doista radi, da je njemu stalo do HV ne bi kopnena vojska bila željna večere i doručka po vojarnama. HRM ne bi imalo više klapskih pjevača nego ispravnih brodova, a o strahu poljoprivrednika od HRZ i otpadajućih dijelova nema smisla ni pisati. Dakle, proziran interes je u igri jer izborna je godina, a reakcije branitelja na govorancije Milanovića u Kninu će biti i 2-3 oktave glasnije no inače.

VL
Avatar AnteMostar
AnteMostar
16:06 10.05.2015.

Kome mimohodom demonstrirati silu

VL
Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
15:57 10.05.2015.

Jedne kune netreba potrošiti na " mimohod" nego za ta sredstva kupiti barem jedan dobar AVION.

VL
DR
drugPlenky
16:02 10.05.2015.

Pavle 80% hrvata se slaže s tobom i Predsjednica naravno

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
16:24 10.05.2015.

Rašovićka, mogla si malo i Lošu spomenuti, kako je danas razmontirao srbina stankovića..

VL
ZG
zorbas.grk
16:33 10.05.2015.

U ovoj financijskoj situaciji mimohod je nepotreban trošak...nemamo niti što pokazati :-)

VL
Avatar aymocemo
aymocemo
17:40 10.05.2015.

zakonom je jasno utvrđeno upravljanje oružanim snagama u ratu i miru, pa tako u ratu načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) prima i provodi odluke predsjednika Republike, a u mirnodopskim uvjetima odluke Vlade.

VL
DU
Deleted user
16:42 10.05.2015.

ne trebaju nama nikakve parade, a i nemamo što pokazati, sve to čime raspolažemo je bijedno, ova sada izmišljena u zagrebu samo je osveta milanovića , ne čak ni kninu, već braniteljima i njihovim pristašama zbog zvižduka prošle godine , a što bi bilo ove godine i pogotovo sada nakon takvog svrstavanja ovih dana na stranu boljševičkih pripadnika teško je i za misliti, makar mislim da gdje god milanović organizira paradu svi branitelji i sav narod koji ih podržava trebaju doći tu gdje je i milanović i pokazati mu da se nigdje u ovoj državi ne može sakriti, treba baš doći i ako je i u zagrebu te mu u lice , javno poručiti, ti si smeče

VL
DU
Deleted user
17:03 10.05.2015.

ako milanovič pokuša izvesti vojsku , a predsjednica ne da pristanak i odobrenje, za mene kao građanina, stanovnika ove zemlje Republike Hrvatske to je puč, to je izravan napad na demokraciju i čin izdaje domovine i pokušaj nasilnog preuzimanja ovlasti predsjednika države izabranog voljom naroda

VL
DU
Deleted user
20:21 11.05.2015.

Da sam ja vrhovni zapovjednik, savjetovao bih se sa onima kone smatram pametnim ina temelju svog poimanja i na temelju savjeta do kojih drzim bih jednostavno izdao zapovjed. Basta.

VL
DI
Diosiario
15:46 11.05.2015.

Hrvatska je izložena unutarnjoj agresiji. Dokaza o tome ima bezbroj. Kad vam premijer države kaže da Finska za razliku od Hrvatske nije imala građanski rat, kad vam taj isti premijer kaže na skupu EU-socijalista u Istri da su za rat krive Hrvatska i Slovenija jer su tražile veću autonomiju, kad vam taj isti premijer nakon oslobađajuće presude u Haagu generalima Gotovini i Markaču kaže "nisu krivi generali nego je kriva država" iako je država oslobođena za ono za što on tvrdi da je kriva već u nepravomoćnoj presudi onda o čemu on priča? Kad ministrastvo branitelja želi pripadnicima agresorske vojske dati mirovine hrvatskih branitelja na temelju PTSP-a, kad imate ministricu vanjskih poslova koja govori da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, kad se iz državnog proračuna financira Zorana Pusića i Vesnu Teršelič, kad vam doživotni predsjednik koji se također financira iz državnog proračuna kaže da je Oluja zločinački poduhvat na čelu s Tuđmanom a onda nakon oslobađajuće presude i pada te njegove teze skupa s Budmirom Lončarom i bivšim srbijanskim premijerom Živkovićem pokreće hajku protiv suca Merona, što je to nego unutarnja agresija? Takvih primjera mogao bih navoditi mjesec dana bez prestanka. Ali neću. A MIljavac će se sutra čuditi kad njemu i njegovom zboru dođu optužnie iz BiH i pokuca policija na vrata, i pitat će se kako se to dogodilo. Možda se tada domisli pa ipak shvati da je to posljedica prije svega unutarnje agresije. Samo što će tada biti kasno....

VL
DU
Deleted user
11:38 12.05.2015.

Sada bi Milanović slavio s vojskom, a gdje je bio prije 20-tak godina kada je od te iste vojske bježao "kao vrag od tamjana", da se slučajno ne zalomi da bude pozvan radi obrane države kojhu sada tako uspješno upropaštava.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
17:44 10.05.2015.

Koje budalaštine. Ja sam za mimohod, ali u Tomislavgradu, mjestu krunidbe kralja Tomislava. Na trošak lokalne gradske uprave, kantona, županije, entiteta, šta li već imaju tamo.

VL
FC
fajter.coric
17:16 10.05.2015.

Žalosno je da jedan Milanović DEZERTER KOJEG JE ZAPOSLIO HDZ U VELEPOSLANSTVU zapovjeda i upravlja vojskom koju nikada nije želio i državom koju nije stvorio...

VL
DU
Deleted user
16:43 10.05.2015.

Objektivno, koga drugog to zanima osim političare? Položite vijenac, zapalite svijeću, održite svečanu sjednicu Sabora, pošaljite bitne poruke, a preostali novac utrošite u edukaciju mladih i ćao.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:46 10.05.2015.

Malo vise respekta i podrske Vladi nebi skodilo. Ma koliko se trudili, opet iz vas izvire politikanstvo. Medjutim, na dobrom ste putu.

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
16:05 10.05.2015.

još jedan iz galerije likova koji su ostali zaglavljeni u devedestima... i ne kuže da je ljudima dosta prošlosti, ratova, sletova, paradiranja, novih neretvi i sutjeski...dajte im posao da mogu zaraditi djeci za kruh i mlijeko. od parada i mimohoda se nitko nije najeo...

VL
Avatar aymocemo
aymocemo
16:56 10.05.2015.

u Zagrebu Hrvati..........u Kninu , dijasporci

VL
AN
anticenzura
16:35 10.05.2015.

Mladi pisu po forumima, ovi sto su izbjegli u Irsku i po EU, da je u Hrvatskoj nepodnosljivo zivjeti, stvasta ruzno pricaju o svojoj drzavi, da te na ulici najprije pitaju odakle si i osluskuju kako pricas, da je u Zagrebu atmosfera kao u Libiji, svi kupe prnje i bjezu iz drzave, a vidi cime se oni bave. Oni uopce svjesni nisu kako to mladima djeluje na mozak, ti njihovi ratovi, i ta psihoza oko prepucavanja ustasa i cetnika, i ratova jednog po jednog. Tko ce im zivjeti u takvoj drzavi, nitko normalan naravno.

VL
AN
anticenzura
16:21 10.05.2015.

Cuj koliko je generala nabrojio i stozera i udruga i zadruga, Boze sacuvaj kao da su sa Kinezima ratovali. Ima vise njih nego gradjana, i svi su u pemzijetinama, ovoj sacici aktivnog stanovnistva na grbaci. Samo paradiraju po drzavi cetvrt stoljeca, i samo prepricavaju lovacke price, a drzava puca po svim savovima, gradjani prevrcu po kontejnerima, a oni non slave. I to ne vise jedna parada, nego vise, malo im je mosh misliti. I onda se cude sto im mladi masovno bjeze iz zemlje. Pa tu za 10 godina nece biti nikoga, osim fosila ultra 90.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.