Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pavao Josić novi kandidat za gradonačelnika Vukovara

On je i prvi kandidat za gradonačelnika Vukovara koji je u javnost izašao sa svojim programom
05. ožujka 2021. u 13:32 3 komentara 5726 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/3

Vukovar je danas dobio još jednoga kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Radi se o Pavlu Josiću koji je u prethodne četiri godine djelovao u Gradskom vijeću kao vijećnik Živoga zida. Na ovim izborima Josić će biti neovisni kandidat za gradonačelnika dok je Tatjana Draženović kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

Davor Filipović DAVOR FILIPOVIĆ HDZ-ov kandidat za Zagreb: Spočitava mi se što ne znam ćirilicu, a nisam je ni učio u školi

Inače, Josić je poznat i kao vukovarski političar koji je kontinuirano prozivao Grad Vukovar kao i gradske tvrtke za razne poslove i odluke radi čega je i „zaradio“ više kaznenih prijava.  

 | Autor : Branimir Bradarić Foto: Branimir Bradarić

- Nakon što sam posljednje četiri godine aktivnoga bavljenja politikom kao oporbeni vijećnik u Gradskome vijeću Grada Vukovara  upornim radom, inzistiranjem na transparentnosti upravljanja gradom, stalnim ukazivanjem na pogodovanje, nepotizam, klijentelizam i podjele svake vrste koje vladajuća gradska politička elita svojim postupcima  neprestano potpiruje i izaziva od povratka u Vukovar, osjećam dužnost i obvezu prema gradu u kojemu sam rođen, živim i radim, da uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana promijenim sadašnji način upravljanja gradom koji nas iz godine u godinu osiromašuje, raseljava i dijeli, rekao je Josić.

Dodao je i kako sve dosadašnje politike i stranke koje su vladale Vukovarom samo se prividno razlikuju, a daje ono što ih spaja i udružuje u koalicije i družbe je stranački ili privatni interes iznad javnoga.

Ivan Penava Penava o aferi s imovinom 'Crvena krpa sam Plenkoviću. Iza svega stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a'

- Moj je interes javni, onaj koji uključuje sve naše građanke i građane, a ne samo neke, odabrane i bliske vladajućima. Vukovar zaslužuje bolje nego što ima i zato želim uz vašu pomoć graditi Vukovar za 21.stoljeće i Vukovar za sve!, istaknuo je Josić.

On je i prvi kandidat za gradonačelnika Vukovara koji je u javnost izašao sa svojim programom u kojem obećava nultu stopu na nepotizam, sukob interesa, klijentelizam, pogodovanje, međuetničko, spolno, stranačko i svako drugo nasilje i nesnošljivost. Najavio je i "resetiranje“ gradskih tvrtki te insistiranje na njihovom društveno odgovornom poslovanju kao i interkulturni dječji vrtić i interkulturnu osnovnu školu, demografski poticaj mladima, poduzetnički poticaj gospodarstvenicima, socijalni poticaj ranjivim skupinama, stipendije svim učenicima i studentima bez obzira gdje se školuju…

Među predizbornim obećanjima Josića je i osnivanje Zaklade za traženje nestalih Vukovaraca u Domovinskom ratu na čijem čelu bi bio netko od članova obitelji nestalih.

 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

 

 

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
 • Avatar peacemaker
  peacemaker:

  Još jedan"moron"tipa Maduna.

 • gordana93: Premium korisnik

  Pa zar ga nitko od njegovih bliznjih ne voli toliko da ga sprijeci od ove blamaze.Za njega ni svi clanovi njegove obiteji nece glasatì.Strasno

 • Avatar argus1000
  argus1000:

  Ovo je trebalo objaviti 1. travnja. Jedino tada bi imalo smisao.