Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR FILIPOVIĆ

HDZ-ov kandidat za Zagreb: Spočitava mi se što ne znam ćirilicu, a nisam je ni učio u školi

Davor Filipović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
02.03.2021.
u 14:15

Filipović je rekao kako tijekom svog mandata u Skupštini Bandića nikada nije napadao na osobnoj razini, nego je kritizirao dosadašnji model upravljanja gradom.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović gostovao je danas u HRT-ovoj emisiji Studio 4. 

– Kao dijete sam promijenio četiri škole, moj drugi razred prekinut je granatiranjem Sarajeva. Sjećam se dugih redova i čekanja kako bih kupio kruh i mlijeko, odlazaka u sklonište. Treći razred nastavio sam u Makarskoj, a sedmi i osmi išao sam u Split. Takav način odrastanja naučio me da nikog ne promatram kroz ime i prezime, način na koji govori, pismo kojim se koristi ili glazbu koju sluša. U Americi, dok sam ondje živio, slušao sam Notorious B.I.G.-ja, ali ne vidim nikakvu poveznicu između glazbenog ukusa ili pisma ili činjenice što nisam učio ćirilicu s tim što želim podići kvalitetu života svih u Zagrebu – rekao je.

Istaknuo je kako mu se svašta stavlja na teret, od ćirilice pa do glazbenog ukusa, te da će to i ostati njegovi nedostaci nakon što postane gradonačelnik.

 

Filipović je rekao kako tijekom svog mandata u Skupštini Bandića nikada nije napadao na osobnoj razini, nego je kritizirao dosadašnji model upravljanja gradom.

– Mislim da je potrebno Zagrebu ponuditi novi model upravljanja koji će se temeljiti na najvećoj razini transparentnosti. Građani će znati gdje je utrošena svaka kuna, to će moći vidjeti na internetu. Kad su radovi, uvest ću natpise, na licu mjesta moći ćete znati koja je vrijednost radova, tko to radi. Tražit ću da svi pročelnici i direktori objave svoju imovinsku karticu. Jako je važno uvesti međunarodni standard borbe protiv korupcije, gdje se detektiraju ključna područja gdje može biti korupcije. Omogućit ću oporbi da sudjeluje u povjerenstvima u svim javnim natječajima koji se tiču velike vrijednosti – rekao je Filipović.

Kazao je kako nitko neće ostati bez posla, uvest će sustav nagrađivanja u gradske službe i Holding, gdje će najbolji imati mogućnost napredovanja.

Na pitanje može li njegovu utrku za šefa Zagreba dovesti u pitanje potencijalna kandidatura Miroslava Škore, Filipović je rekao da će sljedeći četverogodišnji mandat na čelu Zagreba biti paklen.

– Svi koji su mjesecima skupljali hrabrost da se kandidiraju, ako to učine nakon preranog odlaska Bandića, dobit će etiketu skupljača hrabrosti i ne vjerujem da će takvi biti ikome konkurencija, a posebno ne meni – rekao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4. 

Komentara 56

DJ
drug jura
21:58 02.03.2021.

Mozda ima rezerva rezerve u rigidnom krilu partije pa pređu prag.

DH
dalibor.hren
14:25 02.03.2021.

Dečec, fulal si grad i državu!

Avatar rubinet
rubinet
14:27 02.03.2021.

Gospodine kandidatu , ćirilica i glazbeni ukus posvema su nevažni. Treba ljudima dati kruha u ruke. Treba podići standard života. Treba isključiti korupciju . To su bitne stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije