Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat - Odvjetnici bivših dužnosnika kazneno prijavili dilera Mercedesa

Pavao Grom lažno je svjedočio kako bi otežao Rončeviću i Bačiću

rončević
Goran Jakuš/PIXSELL
21.02.2010.
u 20:16

Grom je svjedočio da je cijena Mercedesovih kamiona od oko 860.000 kuna uključivala i PDV. Obrane tvrde da je 2004. u Njemačkoj cijena takvog kamiona iznosila 109.000 eura, a doda li se PDV, cijena prelazi milijun kuna po kamionu.

Preokret koji se dogodio 19. veljače baca novo svjetlo na obranu optuženih bivših dužnosnika MORH-a, Berislava Rončevića i Ive Bačića. Njihovi su odvjetnici podnijeli DORH-u kaznenu prijavu protiv Pavla Groma, vlasnika tvrtke Agrogrom iz Samobora, koji je sudjelovao na natječaju MORH-a nudeći Mercedesove kamione.

Odvjetnici Krešimir Vilajtović i Ivo Farčić u prijavi tvrde da je Grom istražiteljima USKOK-a i sudskom vijeću dao lažni iskaz, a sve kako bi otežao optuženima. Po Gromu je cijena Mercedesovih kamiona od oko 860.000 kuna uključivala i PDV. Obrane prilažu dokumente i kažu da se svjedok Grom preračunao jer je 2004. u Njemačkoj cijena takvog kamiona iznosila 109.000 eura, a doda li se PDV, cijena za MORH već prelazi milijun kuna po kamionu, znatno skuplje od ponude Iveca.

>>Novac nije završio ni kod Rončevića, ni kod Sanadera, ni u HDZ-u

>>MAN-ovi kamioni nisu mogli koristiti vojno gorivo bez gubitka na snazi

>>Afera s kamionima: Damir Udovičić svjedočio u korist Rončevića

>>Isporuka kamiona kasnila jer je MORH zahtijevao preinake

Obrane tvrde da bi Agrogrom izgubio u tom poslu oko 4,8 milijuna kuna. Ili 6-godišnju dobit firme, ističu. Branitelji su prijavi priložili i dokument iz kojega je razvidno da je prošle godine Grom prodao MORH-u jedan Mercedesov kamion sličnih konfiguracija, za čak 168.000 eura i to bez PDV-a, a njegova je tvrtka Agrogrom HAC-u prodala iste kamione po još višoj cijeni.
– Ne treba sud vjerovati nama, kriminalistička istraga će pokazati da je Grom davao lažni iskaz, kažu Rončevićevi odvjetnici.

Komentara 14

OB
-obrisani-
21:06 21.02.2010.

a je li stipe mesić \'rvat? često sam u tekstovima nailazio na nekog stevana ujdurovića, taj sigurno nije \'rvat ali izgleda nije ni \"traktorist\"? a da nije kazanar?

GA
gala
08:55 22.02.2010.

svaki dan je očtio neki preokret u porcesu protiv rončevića i bačića.. ni ne čudi, s obzirom na to da su optužnicu pisali novinari.

14
14words
21:05 21.02.2010.

Udružena oporba tj treći blok pod vodstvom predsjednika Mesića malo su se preračunali kada su ovo smještali Bačiču i Rončeviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije