Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo

Patrijarh Irinej nagovara Srbe da ustraju na barikadama

irinej
Preuzeto s poezijascg.com
14.10.2011.
u 19:57

Rekao je neka ustraju dok "moćnici ne uvide kako Srbi brane svoju zemlju i barikade su postavili na svojoj zemlji čuvajući svoje domove i svoj kraj u kojemu vijekovima žive"

Patrijarh srpski Irinej koji slovi kao umjeren u političkim nazorima, podržao je danas obranu prava Srba na sjeveru Kosova barikadama i pozvao ih neka ustraju, piše beogradski Blic. Nakon liturgije koju je služio u Pećkoj patrijaršiji, Irinej je izjavio novinarima kako poručuje Srbima na sjeveru Kosova da ustraju dok, kako je rekao, "moćnici ne uvide kako Srbi brane svoju zemlju i barikade su postavili na svojoj zemlji čuvajući svoje domove i svoj kraj u kojemu vijekovima žive".

Poziv patrijarha Irineja Srbima na sjeveru Kosova mogao bi otežati proces "poboljšanja odnosa Beograda i Prištine", na čemu inzistira Europska unija, ocjenio je sociolog religije Mirko Đorđević.
- Ta će izjava biti ohrabrenje za Srbe na sjeveru Kosova -rekao je Đorđević u izjavi Tanjugu, ali je istaknuo kako u trenutku kada se Srbiji dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU na određeni način, ipak, " vjetuje poboljšanjem odnosa s Prištinom", današnja izjava patrijarha bi mogla otežati taj proces.

- Bit ću jasniji - političke izjave koje dolaze od crkvenih velikodostojnika imaju značajan utjecaj, ali se preciznije o tome ne može suditi dok se jasno ne definira stav Beograda oko nastavka pregovora s Prištinom - pojasnio je Đorđević.

Komentara 298

PM
Pera mai
19:21 15.10.2011.

Ne zaboravi pokusaj da se stvore novi janicari u jablanovu od KATOLICKE crkve

PM
Pera mai
19:28 15.10.2011.

Oces da ti nacem stranicu sa pismima italijana ali boze mili ni to ti pomoci nece

OB
-obrisani-
18:55 15.10.2011.

da nema hrvata mi srbi bi bili najgori hvala vam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije