Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natopio ih kerozinom

Pastor uhićen jer je planirao spaliti 3000 Kurana na obljetnicu 11. 9.

Kuran (1)
Patrik Macek/PIXSELL
12.09.2013.
u 07:44

Ovo nije prvi put da je radikalni antiislamistički svećenik Terry Jones izaziva kontroverze

Kontroverzni pastor s Floride uhićen je jučer prije negoli je uspio spaliti gotovo 3000 primjeraka Kurana na dvanaestu obljetnicu terorističkog napada u SAD-u.

Terry Jones (61) priveden je u gradu Mulberryju u blizini Tampe, piše LA Times. Vozio je kamion s prikolicom u kojoj je bio smješten ogroman roštilj s primjercima Kurana. Svi su bili natopljeni kerozinom, a prevozio je i dodatne boce goriva te oružje. Policijski dužnosnici kazali su da je svećenik namjeravao spaliti ukupno 2998 primjeraka svete knjige islama zajedno sa župnikom Marvinom Sappom koji je također uhićen. Želio je to učiniti u znak sjećanja na sve ljude koji su poginuli kobnog 11. rujna 2001. godine.

Ovo nije prvi put da je radikalni antiislamistički svećenik izaziva kontroverze. Prije tri godine prijetio je da će javno spaliti Kurane što je izazvalo veliki bijes javnosti u SAD-u i inozemstvu. Godinu dana kasnije njegova zajednica javno je spalila jedan primjerak Kurana te promovirala antiislamistički film. Ti su potezi izazvali nasilje u Afganistanu i na Bliskom istoku, ali Jones nije prestajao s prijetnjama. Sada se suočava s optužbama za ilegalno prevoženje goriva i nošenje oružja.

>>Prošlo je 12 godina: Obilježavanje 11. rujna u sjeni sirijske krize

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije