Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMAH PRIVEDEN

Pas otkrio drogu: U Batini na graničnom prijelazu zaustavljen Albanac s gotovo 11 kg heroina

heroin
Foto: PU osječko-baranjska
1/6
22.02.2023.
u 09:32

Dvadesetogodišnji Albanac drogu je planirao prevesti dogovorenom rutom prema Sloveniji no zaustavljen je na hrvatskoj granici

Policija je na graničnom prijelazu Batina u ponedjeljak nakon ponoći zaustavila automobil albanskih nacionalnih oznaka, kojim je otputovao 20-godišnji državljanin Albanije. Kako su policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir posumnjali da 20-godišnjak prevozi drogu, automobil je pregledao pas za detekciju droga. U vozilu su u prepravljenom dijelu ispod vjetrobranskog stakla pronašli 21 paket s ukupno 10,924 kilograma heroina, što je oduzeto uz potvrdu.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske, donio rješenje o provođenju istrage protiv albanskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

– Osnovano se sumnja da se okrivljenik u razdoblju od početka 2023. godine do 20. veljače 2023. povezao u zajedničko djelovanje sa zasad nepoznatim osobama iz Albanije i Slovenije s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje na ilegalnom tržištu država Europske unije velikih količina heroina unaprijed dogovorenim kupcima. Nakon što su u ostvarenju toga plana i dogovora pribavili radi daljnje prodaje 10,9 kilograma heroina te navedenu drogu upakiranu u 21 paket sakrili u posebno prerađeni spremnik osobnog automobila, okrivljenik se, sukladno uputama, zaputio dogovorenom rutom prema Sloveniji radi prijevoza i isporuke droge kupcima. Kada je došao na Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba s inspekcijskim službama u cestovnom prometu Batina, okrivljenik je 20. veljače 2023. zaustavljen te je tijekom carinske granične kontrole i pretraživanja u preinačenom spremniku vozila pronađeno 10,9 kilograma heroina – priopćeno je iz USKOK-a. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora u postupku prema okrivljeniku.

VIDEO:

Komentara 6

XN
xnet0822
10:42 22.02.2023.

Umjesto isporuke sad će sve to lijepo završiti u spalionici "Našicecementa", a siguran sam da će Policija privesti i one koji su naručili to smeće !

Avatar links
links
10:26 22.02.2023.

čudi ma da je Albanac.. rijetko oni i kosovari prodaju drogu..hehe

Avatar bucka
bucka
12:59 22.02.2023.

A sljadoljed?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije