Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO

Pas je ugrizao djevojčicu kad se probudila i počela plakati

doga
23.03.2019.
u 19:43

Djevojčica je odvezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu i odmah je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu.

Policijska uprava koprivničko-križevačka i službeno je jučer izvijestila da je u petak oko 14 sati u spavaćoj sobi u selu Repašu argentinska doga ugrizla djevojčicu staru 39 dana.

S teškim ozljedama glave prevezena je u koprivničku bolnicu, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu gdje je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu.

Nakon operacije smještena je na odjel intenzivne njege i u životnoj je opasnosti. Policija je nastavila s kriminalističkim istraživanjima kako bi se do kraja utvrdile okolnosti nesreće i pokrenula je istragu protiv oca djevojčice. U vrijeme nesreće u kući su, kažu susjedi, bili roditelji i kći te trogodišnji pas koji je ugrizao djevojčicu kad se probudila i počela plakati u krevetiću.

Pas je, prema informacijama iz policije, u vlasništvu 45-godišnjeg oca djevojčice koja je zadobila ozljede moždanog tkiva i kostiju glave i odveden je u karantenu. Inače, argentinska doga dobivena je križanjem desetak vrsta, između ostalih i mastifa, boksera i buldoga, a stvorena je prije svega za lov na velike divlje životinje. Kinološka federacija Argentine priznala ju je kao pasminu u ožujku 1964., a 1973. je to učinila i Svjetska kinološka federacija. Prosječna težina je oko 40 kilograma, a često je zbog izgleda miješaju s pitbullom. U nekim je državama držanje takvog psa zabranjeno.

– Rijetki su slučajevi da taj pas napadne ljude. Miroljubivi su, ali kao i s ostalim pasminama, sve ovisi o odgoju. Treba mu se posvetiti i raditi s njim, voditi ga u duge šetnje da potroši energiju - kaže jedan uzgajivač pasa. Argentinske doge su dobri čuvari, laju na prolaznike, a i samom pojavom znaju utjerati strah u kosti. U udruzi Prijatelji životinja više su puta isticali da pas nikad nije kriv za nasilje.

– Uvijek se iza svakog incidenta krije ljudska pogreška – napominju.

Prema Pravilniku o opasnim psima, takvim se smatra bilo koja jedinka bilo koje pasmine koja je ničim izazvana napala čovjeka i nanijela mu tjelesne ozljede odnosno usmrtila ga ili je ničim izazvana napala drugog psa i nanijela mu teške tjelesne ozljede te ako je uzgajana i dresirana za borbe pasa ili zatečena u organiziranoj borbi s drugim psom.

Otvorila čokoladno jaje pa se neugodno iznenadila

Ključne riječi

Komentara 60

FU
furest
20:12 23.03.2019.

nekad su ljudi stavljali slike svoje dijece i bracnog druga na mjesta na kojim sada stavljaju slike svojih pasa, spavaju s njima ,drze ih na balkonima , ljube s e s njima psi spavaju sa bebama ako bebe upce imaju .Danas je in imati psa a djeca vise nisu u modi , u evo u kakvom vremenu zivimo bljak

FU
furest
20:14 23.03.2019.

nedavno u <istri u jednom restoranu je pas izgrizao nekog posjetioca is cistog mira i sve novine su pisale da pas nije kriv , valjda je taj gost mrko pogledao djukelu

CR
Crafter
20:39 23.03.2019.

Treba posebno pripaziti na pse koji su došli prije bebe, bez obzira na pasminu a kamoli ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije