Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENO PRVENSTVO

Pas Aly, Švicarca Patzena najbolji je pas tragač na svijetu

psi tragaci
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/7
17.04.2011.
u 21:03

U ekipnom natjecanju najveći uspjeh i prvo mjesto osvojila je reprezentacija pasa tragača Hrvatske

VIROVITICA - Nakon višednevnog natjecanja 38 najboljih pasa tragača u svijetu koji su sudjelovali na 17. Svjetskom prvenstvu pasa tragača održanom u Virovitici i susjednim općinama Sopje i Lukač, danas je Svjetsko prvenstvo završeno, a stručni žiri proglasio je najbolje kojima su podijeljeni zasluženi pehari. Na natjecanju je sudjelovalo 20 zemalja. Najveće iznenađenje prvenstva je uspjeh hrvatske reprezentacije koja je, u ekipnom dijelu natjecanja, osvojila prvo mjesto. Na drugom mjestu je reprezentacija Slovenije, a treće mjesto u jakoj konkurenciji osvojili su tragači i reprezentacija Danske. U pojedinačnom natjecanja titulu najboljeg psa tragača u svijetu osvojio je pas Aly i njegov vlasnik Erwin  Patzen, član reprezentacije Švicarske. Drugo mjesto osvojio je pas Cello vlasnika Dubravka Stipanića iz Koprvinice, člana reprezentacije Hrvatske, a treće mjesto pas Aik, vlasnika Mihaela Tomczaka, člana reprezentacije Njemačke.  Svjetsko prvenstvo održano je u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, Svjetske kinološke organizacije i Kinološke organizacije Virovitice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Grad Virovitica pokazao se izvrsnim domaćinom ovog nesvakidašnjeg natjecanja koje se odvijalo na poljima i poljoprivrednim dobrima oko Virovitice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije