Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buran prosvjed

Parizom letjeli suzavci: Policija obuzdavala protivnike gay brakova

Ivan Jurić
Foto: Antonio Bronić
1/2
24.03.2013.
u 19:38

Noseći transparente s natpisima "Dalje ruke od mog potomstva" i "Želimo posao, a ne gay brakove", neki od njih sukobili su se s policijom koja je bila prisiljena više puta upotrijebiti suzavac i spriječiti daljnje širenje nereda

Oko 300.000 ljudi \'\'slilo\'\' se ove nedjelje po drugi puta ove godine na ulice Pariza kako bi prosvjedovali protiv plana predsjednika Françoisa Hollandea za legalizaciju istospolnih brakova.

Noseći transparente s natpisima \"Dalje ruke od mog potomstva\" i \"Želimo posao, a ne gay brakove\", neki od njih sukobili su se s policijom koja je bila prisiljena više puta upotrijebiti suzavac i spriječiti daljnje širenje nereda, javlja Reuters.

O legalizaciji istospolnih brakova te pravu na usvajanje djece trebalo bi se raspravljati sljedećeg mjeseca u Senatu. Zakon je ranije usvojen u Donjem domu francuskog parlamenta gdje Hollandeovi socijalisti uživaju većinu.

Protivnici istospolnih brakova i usvajanja, uključujući većinu vjerskih lidera u Francuskoj i dalje tvrde da bi reforma stvorila psihološke i socijalne probleme za djecu. Sudeći po anketama, oni su i dalje u manjini. Većina francuskih građana i dalje se zalaže za legalizaciju istospolnih brakova.

>>Francuski parlament izglasao \'brak za sve\' nakon mjeseci rasprava

 

Komentara 21

DU
Deleted user
09:49 25.03.2013.

Jel to Mislav Bago i u Francuskoj radi ankete? Nego nije mi jasno zašto se ne provede referendum o takvim pitanjima, pa nek narod odluči... Ili demokracija služi samo da da legitimitet lažljivim lopovima od političara kako bi 4 godine mogli raditi što hoće....

SI
sinaj
17:03 25.03.2013.

Nevjerojatno kako prenesena vijest. Novinari, sramite se, dno dna.

Avatar Robertissimo
Robertissimo
07:57 25.03.2013.

24.03.2013. u 21:30h Alkana je napisao/la: Ne razumijem ljude koji se zalažu za istospolne brakove. Nek oni žive svoj život kako hoće ali zašto žele brak kad brak oduvijek podrazumijeva barem načelnu mogućnost rađanja djece. A što je s nasljeđivanjemm imovine, mirovine... i svim drugim pravima koje brak nosi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije