Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Par istrčao maraton dug 42,2 kilometra na svojem balkonu

"Želimo pomoći ljudima da skrenu misli s problema i da razmišljaju o nečemu drugom..., i da se međusobno povežu u trenucima kada smo svi zabrinuti zbog širenja koronavirusa", kazao je Collin u petak prije maratona.
30. ožujka 2020. u 11:16 1 komentara 195 prikaza
Sisak: Uređeni balkoni stanara Doma za starije i nemoćne osobe
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U doba karantene zbog pošasti koronavirusa ljudi se u svojim domovima nastoje baviti raznim sportskim aktivnostima, a jedan je južnoafrički par na svojem balkonu u Dubaiju uspio istrčati maraton. 

Zdravo i korisno U samoizolaciji istrčao maraton na balkonu: Trebalo mi je šest sati

Collin Allin (41) i njegova supruga Hilda u subotu su na svojem 20 metara dugačkom balkonu uspjeli pretrčati 42,2 kilometra, prešavši s jedne strane na drugu više od 2100 puta. 

Na fotografiji na kojoj je prikazana štoperica, podijeljenoj na društvenim mrežama, vidi se da su rečenu udaljenost prešli za 5 sati, 9 minuta i 39 sekundi.

"Uspjeli smo", napisao je Colin na Instragramu uz hashtag #balkonskimaraton. Čestitao je pritom supruzi na prvome istrčanom maratonu i zahvalio na riječima ohrabrenja svima koji su ga pratili online. 

"Ljudi, hvala vam svima na potpori. Bilo je sjajno trčati uz vas", napisao je. 

Elisha Nochomovitz ZABRANA IZLASKA Istrčao cijeli maraton sa svog balkona: 'Utrku' posvetio medicinskom osoblju

Collinova i Hildina kći Geena (10) bila je sutkinja. Na balkonu je postavila natpis "Start" i "Cilj" te je za vrijeme balkonskog maratona roditelje opskrbljivala vodom i grickalicama, puštajući im i poticajnu glazbu. 

Collin je najavio organizaciju "veće, sveobuhvatnije utrke koja će uključiti više sudionika". Moći će im se pridružiti svi oni koji su sada zatvoreni u svojim domovima, a željeli bi malo 'ispružiti noge' i uz njih pretrčati bar nekoliko kilometara. 

"Želimo pomoći ljudima da skrenu misli s problema i da razmišljaju o nečemu drugom..., i da se međusobno povežu u trenucima kada smo svi zabrinuti zbog širenja koronavirusa", kazao je Collin u petak prije maratona. 

Na sličnu je zamisao došao i 32-godišnji Francuz koji je svoj sedam metara dugačak balkon prešao više od 6000 puta. Podvigom se pohvalio na Instagramu. Njegovi sljedbenici hrabrili su ga tijekom maratona koji je trajao više od šest sati. 

Sandro Majstorović JAVIO SE IZ KREVETA Domaći glazbenik obolio od koronavirusa: 'Nemam snage, ovo je serijski ubojica'

Još je jedan Francuz svoju terasu optrčao 727 puta, istrčavši na kraju ukupno 42,2 kilometra za nešto više od pet sati. Nagrađen je dugotrajnim pljeskom susjeda. 

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Barbasmora:

    Ma nije to nista! Naši foteljasi su to napravili u fotelji!