Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još nije pomilovan

Papin sobar počeo izdržavati kaznu u vatikanskom zatvoru

Paolo Gabriele u sudnici
Reuters/Pixsell
25.10.2012.
u 15:10

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi priopćio je kako je istekao rok za žalbe na presudu vatikanskog suda od 6. listopada kada je Gabriele osuđen zbog krađe dokumenata iz papine sobe

Bivši papin sobar Paolo Gabriele od četvrtka je u zatvoru u kojem će odležati 18 mjeseci, ako ga Benedikt XVI. ne bude prije pomilovao. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi priopćio je da je istekao rok za žalbe na presudu vatikanskog suda od 6. listopada kada je Gabriele osuđen zbog krađe dokumenata iz papine sobe, pa prema tome prvostupanjska presuda postaje punovažnom. 

Na osnovi mandata predsjednika suda Giuseppea Dalla Torrea, promicatelj pravde, što je tužitelj u Vatikanu, Nicola Picardi potpisao je jutros nalog za izvršenje presude, odnosno zatvaranje Paola Gabrielea. Od danas je bivši papin sobar u vatikanskom zatvoru. No, proces u aferi curenja povjerljivih dokumenata iz Vatikana, nazvanoj Vatileakes, nastavit će se 5. studenoga kada će se održati prvo ročište protiv informatičara u državnom tajništvu Claudija Sciarpellettija optuženoga za pomaganje.

>>Sobar dobio 18 mjeseci kućnog pritvora, ali papa će ga pomilovati

Komentara 2

TH
thismeanswar
15:47 25.10.2012.

Nisam znao da u Vatikanu postoji zatvor?

MR
mrkiandjeo
23:42 25.10.2012.

država je to.....nema šale....božija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije