Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam godina od smrti

Papa Wojtyla već će u listopadu biti proglašen svetim

Wojtyla
Reuters
18.06.2013.
u 19:14

Ivan Pavao II. beatificiran je nakon ozdravljenja francuske časne sestre Marie Simon Pierre koja je bolovala od Parkinsona, a sada mu je priznato i drugo čudo

Karol Wojtyla mogao bi biti kanoniziran već u listopadu, dakle samo osam godina od smrti. Teološka komisija Kongregacije za pitanje svetaca priznala je, nakon što je to učinila i liječnička komisija, drugo neprirodno objašnjivo ozdravljenje, odnosno čudo, nakon što je Ivan Pavao II. bio beatificiran 1. svibnja 2011. godine. Ivan Pavao II. beatificiran je nakon ozdravljenja francuske časne sestre Marie Simon Pierre koja je bolovala od Parkinsona. Sada je priznato i drugo čudotvorno ozdravljenje osobe koja je za zagovor molila Ivana Pavla II.

Wojtyla bi mogao biti kanoniziran 20. listopada, odnosno između 35. godišnjice njegova izbora za papu (16. listopada) i datuma svečanosti (22. listopada) kojom je ustoličen.

Za dovršenje procedure proglašenja Wojtyle svetim potrebna je sada samo potvrda Kongregacije za pitanje svetaca, nakon čega i konačni potpis pape Franje.

>>Da je papa samo ovo učinio, bilo bi dosta za kanonizaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije