Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa oko zida

Trump neprilično odgovorio papi Franji: Ako i kada ISIL napadne Vatikan...

Papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.02.2016.
u 18:42

– Osoba koja misli samo o izgradnji zidova, a ne mostova, nije kršćanin. To nije u evanđelju – rekao je papa Franjo novinarima.

Papa Franjo kritizirao je danas izjavu pretendenta za kandidaturu Republikanske stranke za američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je obećao da će izgraditi zid duž južne granice SAD-a i prisiliti Meksiko da za to plati.

Papa je kazao da Trump ''nije kršćaninin'' ako poziva na deportaciju neprijavljenih imigranata i obećava izgradnju zida između SAD-a i Meksika, javlja CNN

– Osoba koja misli samo o izgradnji zidova, a ne mostova, nije kršćanin. To nije u evanđelju – rekao je papa Franjo novinarima.

Trump je u priopćenju na svojoj internetskoj stranici ljutito odgovorio na komentare koje je papa Franjo izgovorio tijekom konferencije za medije na svom letu iz Meksika u Vatikan, prenosi NBC News.

– Ako i kada Vatikan bude napadnut od strane ISIL-a,  mogu vam obećati da će papa samo željeti i moliti da je Donald Trump predsjednik jer se to onda ne bi dogodilo – napisao je Trump.

Dodao je da je za vjerskog vođu sramotno da osporava vjeru osobe te istaknuo da je ponosan što je kršćanin.

>> Socijalist Sanders kao cool lik u očima mladih 

>> Bernie Sanders i Donald Trump pobjednici predizbora u New Hampshireu

Ključne riječi

Komentara 75

KA
kajinx
19:53 18.02.2016.

U posjeti BiH, Papa niti jednom nije spomenuo Hrvate. Povrh toga, doletio je avionom AlItalije, koji je nosio ime General Gabriele D'Annunzio. Tko je to? To je general koji je Rijeku proglasio Italian Regency of Carnaro, naravno pripojenu Italiji.

Avatar Abcd....
Abcd....
18:52 18.02.2016.

Antipapa Franjo na aparatima.

Avatar IcoPost69
IcoPost69
19:54 18.02.2016.

Mislim,Franjo razmisli,nemožeš ujedinit Boga i Vraga.Bradate i obrijane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije