Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Papa proglasio Indijanku Kateri Tekakwitha svetom

vatikan, papa, prosvjed (1)
Reuters/PIXSELL
21.10.2012.
u 13:23

Odluka o svetici iz redova američkih Indijanaca dala je dodatno priznanje katolicima među Indijancima u SAD-u, procjenjuju analitičari

Papa Benedikt XVI objavio je imena sedam novih svetaca među kojima se našla i Kateri Tekakwith, čime je, istaknuto je, poslao poruku još dublje vjere katolika. Indijanka je rođena na današnjem području države New York, dok je umrla na području današnje Kanade.

Kateri Tekakwitha živjela je u 17 stoljeću, a ostavila je dubok dojam na misionare toga vremena svojom duhovnošću. Zaslugu za proglašenje sveticom dobila je jer je uspjela izliječiti dijete koje je dobilo jaku bakterijsku infekciju koja mu je razjedala meso.

Svečanost proglašenja obavljena je u prijepodnevnim satima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, a ova odluka o svetici iz redova američkih Indijanaca dala je dodatno priznanje katolicima među Indijancima u SAD-u, procjenjuju analitičari, a donosi BBC.

Uz Tekakwith, svetima je proglašena i redovnica koja je radila u koloniji gubavaca na Havajima, kao i francuski misionar koji je ubijen na Madagaskaru.  

Komentara 3

Avatar kobra11
kobra11
14:42 21.10.2012.

:-))))))))

DA
danebi
17:42 22.10.2012.

ma krasno....ajme meni kuda to vodi?!?

M3
Miške 3
18:36 22.10.2012.

Njegova svetost Papa Bavarac, trebao bi proglasiti svetim Saksonca Karl Maya i Winetua. Wach Ta Wach je već svetica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije