Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite se egzorcistima

Papa preporuča ispovjednicima da se obrate egzorcistima

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
17.03.2017.
u 21:34

Papa je podsjetio da te smetnje dobrim dijelom mogu biti "psihičke" naravi i zato bi im se trebalo pristupati "kroz zdravu suradnju s humanističkim znanostima"

Papa preporuča ispovjednicima da se obrate egzorcistima Papa Franjo je u petak preporučio svećenicima da se bez oklijevanja obrate mjesnim egzorcistima kada se u ispovjedaonici susretnu s osobom u velikim duhovnim smetnjama.

Dobar ispovjednik mora biti "čovjek rasuđivanja", osobito kada se susretne s "istinskim duhovnim smetnjama", istaknuo je Sveti Otac pred svećenicima sudionicima tečaja formacije koji je organizirala Apostolska pokorničarna, jedan od triju vatikanskih sudova.

Papa je podsjetio da te smetnje dobrim dijelom mogu biti "psihičke" naravi i zato bi im se trebalo pristupati "kroz zdravu suradnju s humanističkim znanostima".

No ispovjednik "ne treba oklijevati da se obrati" u svojoj biskupiji "egzorcistima izabranim s velikom pažnjom i oprezom".

Egzorcizam koji Isus vrši, o čemu izvještava Evanđelje, znači "izgon zloduha", sila zla koje "zaposjednu" osobu. Tu praksu ne prihvaćaju i ne odobravaju svi u Crkvi.

Papa Franjo više od svojih prethodnika govori o opasnoj prisutnosti "đavla", "Zloga" ili "Sotone u svijetu i o nužnosti borbe protiv te prisutnosti različitim sredstvima.

Na misi zadušnici za francuskog svećenika Jacquesa Hamela kojeg su džihadisti 2016. ubili u njegovoj crkvi, Papa je primjerice istaknuo da je ubijanje u Božje ime "sotonsko" djelo.

Apostolska pokorničarna svake godine organizira jednotjedni tečaj kako bi svećenicima pomogla u ispovijedanju vjernika.

Papa je u petak predvečer predvodio pokorničko slavlje u Bazilici svetog Petra tijekom kojega se i sam ispovjedio, a zatim ispovjedio nekoliko vjernika.

>>Dvije do tri tisuće eura za noćenje dok je papa Franjo u Fatimi!

>>Međugorje je veliki potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stipan
23:00 17.03.2017.

Ivo Pavić je egsorcist . On će vam pomoći da vam proda knjige i neke drangulije .

Avatar deziderij
deziderij
11:38 18.03.2017.

Blago onima koji vjeruju ..........

Avatar adminjestupid
adminjestupid
08:17 18.03.2017.

njemu treba psihijatar! strasno je to da u 21. stoljecu osoba kojoj vjeruju milijuni. ljude salje tzv. istjerivacima zlih duhova! katolicka crkva nije se makla od srednjevjekovnog tumacenja psihickih bolesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije