Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTAR KOMENTAR

Papa: Prekinuti trudnoću zapravo znači ubiti nekoga

Papa Franjo u Litvi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.10.2018.
u 00:15

Papa Franjo pozvao je jučer na općoj audijenciji na odbacivanje pobačaja

Proturječno je dopuštanje prekidanja ljudskog života u majčinskoj utrobi u ime zaštite drugih ljudskih prava, kazao je papa Franjo na općoj audijenciji srijedom na Trgu sv. Petra.

Jučerašnja kateheza bila je posvećena petoj Božjoj zapovijedi “Ne ubij!”. Franjo je ponovno pozvao na odbacivanje pobačaja te pitao kako može biti “terapeutski, civilizacijski ili jednostavno ljudski čin kojim se prekida život nevinoga i bespomoćnoga koji tek treba niknuti?”.

“Pitam vas je li pravedno ubiti ljudski život da bi se riješio neki problem? To je kao povjeriti taj život ubojici”, kazao je Franjo. “Prekinuti trudnoću zapravo znači ubiti nekoga”, oštar je komentar pape.

“Ranjiv život ukazuje nam put do izlaska i spasenja od egoizma kako bismo otkrili radost ljubavi”, naglasio je papa Franjo.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

BA
bakulušić
07:51 11.10.2018.

Sad će "pravi katolici" tražiti da odstupi a Markešić i Pofuk će tvrditi da Isus ne bi tako govorio.

ID
ID72
09:35 11.10.2018.

Pa jel se mora objašnjavati da kad se nekom oduzme život da je to ubojstvo,a još gore većini ljudi to nije jasno...sve zbog komocije vlastitog života mi ubijamo

AE
Aedes2017
15:10 11.10.2018.

Koliko ste ubili ( ispekli ) nerođene djece u zločinima inkvizicije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije