Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa nije znao za pedofile u Bavarskoj

vat
13.03.2010.
u 10:43

Sveta Stolica odbacuje insinuacije o navodnoj odgovornosti pape Benedikta XVI., dok je kao kardinal Jospeh Ratzinger bio nadbiskupom Muenchena, za slučaj pedofilije u bavarskoj crkvi

Sveta Stolica odbacuje insinuacije o navodnoj odgovornosti pape Benedikta XVI., dok je kao kardinal Jospeh Ratzinger bio nadbiskupom Muenchena, za slučaj pedofilije u bavarskoj crkvi. Šef Ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi je glede slučaja prebacivanja na drugu dužnost svećenika pedofila dok je minhenskim nadbiskupom bio Ratzinger, a o čemu piše njemački list Sueddeutsche Zeitung u broju od subote, objasnio kako je slučaj već davno razriješen, odnosno tadašnji glavni vikar mons. Gerhard Gruber (danas ima 81 godinu) je priznao svoju pogrešku davanja svećeniku nova pastoralna zaduženja. Gruber je preuzeo cijelu odgovornost na sebe. Premješteni svećenik je i na drugoj dužnosti seksualno zlostavljao djecu.

Pišući o tome, njemački list, posredno optužuje tadašnjeg nadbiskupa Ratzingera da je kao najodgovorniji u bavarskoj Crkvi trebao znati za premještanje svećenika pedofila, koji je ponovio zločine.

 

Vatikan je potresen posljednjim slučajevima svećenika pedofila. Pripremaju se nove mjere za sučeljavanje sa skandalom pedofilije koji pogađa njemačku Katoličku crkvu. To je najavio predsjednik Njemačke biskupske konferencije mons. Robert Zollitsch, koga je Papa primio u petak.

Ključne riječi

Komentara 7

MM
Mladen Miletić
11:25 13.03.2010.

Papa nije znao za pedofile u Bavarskoj, a kako je mogao znati ako ga nisu obavjestili. Gdje je pravosuđe zakon jesu li oni isto glupi tupi ili o čemu kakamo? Dali netkopametan sigurno zna tri kuče dalje od sebe tko kaoga hebe ???

OB
-obrisani-
11:28 13.03.2010.

Šta da se raspravlja , katolici su najgori degenerici i razvratnici i to tako traje stotinama godina, zato su se i odvojili od pravoslavaca da bi svoju izopačenost i retardiranost mogli na miru da konzumiraju ! ! !

OB
-obrisani-
15:38 13.03.2010.

..sami \"genijalci\" na komentarima,..da nerecén -genitalci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije