Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majanski kalendar

Papa: Ne vjerujte pričama o smaku svijeta 21. prosinca

papa benedikt (1)
Reuters/PIXSELL
18.11.2012.
u 18:36

Tijekom nedjeljnog Angelusa vjernicima je čitao citate iz Biblije u kojima se govori da će "nestati sunca i mjeseca te će zvijezde pasti s neba".

Papa Benedikt XVI. je danas pozvao vjernike da ne vjeruju pričama o \"smaku svijeta\" 21. prosinca.

Tijekom nedjeljnog Angelusa sa prozora svog vatikanskog ureda na Trgu svetog Marka vjernicima je čitao citate iz Biblije u kojima se govori da će \"nestati sunca i mjeseca te će zvijezde pasti s neba\".

Nekoliko filmova i dokumentaraca posljednjih godina je promoviralo ideju da drevni majanski kalendar predviđa da će smak svijeta biti 21. prosinca ove godine. No Pap tvrdi da Isus ne opisuje smak svijeta, \"kada koristi apokaliptične slike, niti govori kao vidovnjak.

- Baš suprotno, on želi odvratiti svoje učenike svih vremena od znatiželje prema datumima i predviđanjima te im želi dati ključ kako bi bili na pravom putu danas i u budućnosti i ušli u vječni život - dodao je Papa.

>>Papa Benedikt XVI.: Svemir nije kaos, niti je plod kaosa

Komentara 14

DJ
djakputnik
18:41 18.11.2012.

Tako je! Vjerujte u smak svijeta od 22. prosinca. Bože me sačuvaj, čime se taj papan bavi!

Avatar El Indio
El Indio
18:44 18.11.2012.

Da bog da bio smak svijeta, bog ne treba pravit novi potop, potopit cemo se mi sami

DU
Deleted user
19:05 18.11.2012.

E moj papa kad bi mi vjerovali u sve ono u sto ti ne vjerujes, ne bi bilo puno vjernika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije