Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA Benedikt XVI. uskoro će zaključiti proces beatifikacije Ivana Pavla II.

‘Papa Ivan Pavao II. vjerovao u Međugorje’

06.03.2009.
u 19:20

Za nekoliko mjeseci Ivan Pavao II. mogao bi biti beatificiran, izjavio je krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz koji je bio osobni tajnik Karola Wojtyle tijekom njegova pontifikata.

Benedikt XVI. želi zaključiti proces beatifikacije Ivana Pavla II. što prije, a tu beatifikaciju očekuju ne samo kršćani nego i predstavnici drugih religija, kao i oni koji ne vjeruju, dodao je Dziwisz. Dokument (Positio) od 2500 stranica u kojem se dokazuje svetost Karola Wojtyle nalazi se u Kongregaciji za pitanje svetaca i dobio je pozitivnu ocjenu stručnjaka teološke komisije.

Istodobno, otac Gabriele Amorth, egzorcist, progovorio je i o željama pape Wojtyle za posjeta Međugorju.
- U stanju sam ustvrditi, bez straha da bi me netko mogao opovrgnuti, da papa Wojtyla ne samo što je vjerovao u ukazanja Gospe u Međugorju nego je tamo htio i otići za svojega apostolskog putovanja po prostorima bivše Jugoslavije. No, bio je veliki čovjek i poštovao je sve. Tako je, prema onome što su mi kazali crkveni dostojanstvenici, papa Ivan Pavao II. odustao od pohoda Međugorju kako ne bi "preskočio" i uvrijedio na tako očit način mostarskog biskupa koji je oduvijek bio u redovima onih koji odbacuju mogućnost ukazanja - objasnio je Amorth.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije