Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Papa Franjo samo potvrđuje da vjera i znanost nisu u sukobu

Crkva odavno nije u sukobu sa znanošću

Komentari 47

Avatar abakus
abakus
13:59 30.10.2014.

Vjera i prava znanost nikad nisu ni bili u sukobu. Kvaziznanost je ta koja svoju "znanstvenost" gradi na lažima i senzacionalizmu te umjetno stvorenim sukobima jer za pravu znanost nije sposobna. A ovo što je papa rekao o evoluciji kao dijelu Božjeg djela stvaranja, davno sam sam rekao.

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
18:57 30.10.2014.

abakus: Vjera i prava znanost nikad nisu ni bili u sukobu. ------------------------------------------------------------------------------------------------- a što je bilo kad su vjerovali da vražje vještice jašu na metli...Happy Halloweeeeeen!!!

VL
DU
Deleted user
16:57 30.10.2014.

Najbolji su mi idolopoklonici materijalizma kad se rugaju religioznima, a sami vjeruju u svaku glupost koju im servira mainsteram znanost kad stigne do svojih granica. Ne bi da si uletio na seansu ezoteričara kad ih čuješ kako se razbacuju teorijama o crnim rupama, crvotočinama, stringovima, paralelnim univerzumima, dimenzijama ovim, dimenzijama onim, praskovima iz ničega. Nedostaju im još samo aure, čakre i slično. Rugaju se kad netko spomene dušu, ali zato rabe termin podsvijest kao da je podsvijest nešto mjerljivog za razliku od duše. Od svega je ipak najbolja njihova vjera da iz ništa može postati nešto, što se protivi svakoj logici, ali, eto, bitno da oni sebe smatraju racionalnima.

VL
NO
novigra
15:22 30.10.2014.

Samo u Crkvi mozes vjerovati U stvarnom svjetu treba znati

VL
PA
pacoje
12:49 30.10.2014.

plantago..voda ide kuda Bog zeli, pada sa neba, a ispari pa ode tako nebu.tako ces i ti da ides bogu

VL
RA
Rangostar
12:23 30.10.2014.

Pa onda dragi Papa korigiraj Biblijske price koje su u suprotnosti sa prirodnim zakonima. Nema vina samo od vode,mora biti malo i grozdja.

VL
Avatar why
why
12:49 30.10.2014.

Nije u sukobu, nego KC ima pravo određivati znanosti i zabraniti njeno učenje. Vidi H. Denzinger - P. Hunermann ZBIRKA SAŽETAKA VJEROVANJA DEFINICIJA I IZJAVA O VJERI I ĆUDOREĐU

VL
LO
locker
16:26 30.10.2014.

Kaže lik iz opus dei :rofl Naravno da ne idu zajedno. Znanost se zasniva na znanju a ne vjerovanju. Znanstvenik koji nešto ne zna mora pokušati saznati a ne slijepo vjerovati u teoriju. Probaj veliki znanstveniče iz Opus Dei objavitii neku svoju teoriju za koju nemaš dokaze pa objasni ostalima kako to mora da je točno jer ti jako u to vjeruješ. Pa vidi šta će ti kolege reći.

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:13 31.10.2014.

Sveta knjiga Biblija nas je upozorila i kaze citiram: "sotona ce se u sve pretvarati"....evo dokaza!!

VL
TA
takitako
12:59 30.10.2014.

ova darwinova znanost..uci nas da smo od majmuna,znaci prvo su majmuni postojali a od njih poslje dolazi covjek.koja kontradiktacija,koje mucebnje mozga...pa zasto ne postaju majmuni danas ljudi, sve uslove imaju.ali nece zar ne !?....dali mislite da je sve slucajno u u ovome svijetu !!!?..sta kaze Islam o expkloziji velikoj..ssta kaze o nebu i zemlji..sto kaze o Covjeku kako on od pocetka do rodjenja nastaje ?.o tome je govorio Muhammad a.s ,on je jos prije 1400 godinna rekao ono sto znanost (naucnici) tek krajem 19 a pocetkom 20 stoljeca potvrdjuju..a muhammad nije znao ni pisati ni citati..on je i tada rekao kakav je oblik svijeta, on je rekao i da zemlja je sloj zemlje-mora.vatre,opet zemlje mora ,vatre itd..sto tek sada su naucnici potvrdili......dragi komentatori znanje istinito je u nesuprotnosti sa vijerom ali islamskom

VL
Avatar Plantago
Plantago
12:37 30.10.2014.

Dr. Brigljević: "Svijet nije nerazuman, njime ne vladaju iracionalne sile kako to neki žele protumačiti". XD Racionalno i iracionalno su ljudske kategorije. Je li voda koja ide nizbrdo racionalna, jer bi bilo iracionalno da ide uzbrdo), ili jednostavno na nju djeluje privlačna sila gravitacije? Je li kuja koja prihvati mačiće iracionalna, ili jednostavno ima pod utjecajem hormona majčinski instinkt? Gdje je tu bog, vjera ili crkva? Nigdje.

VL
TA
takitako
12:51 30.10.2014.

.

VL
Avatar Plantago
Plantago
12:28 30.10.2014.

U sukobu sa znanošću Crkva nije samo ako makne prste potpuno od objašnjavanja materijalnog svijeta. U suprotnom uvijek nešto izvali. Inače, RKC nije rekla da prihvaća, već da teorija evolucije nije u koliziji sa vjerom, pod uvjetom da (znanost) prihvaća da je to vođeno duhom svetim...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.