Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan sv. Tri kralja

Papa Franjo: Neka se Crkva ne zavarava da sjaji vlastitim svjetlom

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
06.01.2016.
u 21:24

Božji narod ne može se zavaravati da je izvorom svjetlosti, jer su stvari suprotne, odnosno osvijetljen je Bogom, kazao je Franjo tijekom današnje mise u bazilici sv. Petra

„Neka se Crkva ne zavarava da sjaji vlastitim svjetlom. Nju osvjetljava Gospodin i ona je pozvana da reflektira to osvjetljenje“, kazao je papa Franjo u homiliji tijekom današnje mise u bazilici sv. Petra u povodu svetkovine Sveta Tri kralja. Taj izvor svjetlosti usmjerava put do mira, a pred Kristom „ne postoje podjele na rase, jezik i kulturu“, kazao je Franjo i naglasio kako „u onom Djetetu svo čovječanstvo nalazi jedinstvo“. 

Franjo je podsjetio na riječi sv. Ambrozija koji je Crkvu usporedio s mjesecom koji nema vlastitu svjetlost, već odsijava sunčevu, kao što Crkva treba odsijevati Isusovu svjetlost. Božji narod ne može se zavaravati da je izvorom svjetlosti, jer su stvari suprotne, odnosno osvijetljen je Bogom, kazao je Franjo. 

„Pred Isusom ne postoji podjela na rase, jezik i kulturu. U onom Djetetu svo čovječanstvo nalazi svoje jedinstvo“, kazao je Franjo i naglasio kako najavljivati evanđelje nije profesija. 

Podsjetio je kako su Tri kralja živo svjedočenje činjenice da je sjeme istine prisutno svugdje. Oni predstavljaju ljude sa svih strana svijeta i bivaju primljeni u Božji dom. Franjo je kazao kako i u današnjem svijetu mnogi žive s nemirnim srcem i traže odgovore, a to su osobe koje tragaju za zvijezdom koja će im naznačiti put do Betlehema.

>>Papa Franjo na iznenadnom izletu u Greccio

Komentara 12

NE
nemanatrag
13:09 07.01.2016.

"Svjetlo Kristovo je jedina nada za ovaj poludjeli svijet". Kad je i sfušeren u 6 dana drugačiji i ne može biti, sve reklamacije idu zna se kome... :)

Avatar Ada
Ada
07:16 07.01.2016.

Svjetlo Kristovo je jedina nada za ovaj poludjeli svijet. Ima sve više onih koji bi ga htjeli ugasiti, ali, neće im uspjeti. Krist je vječan!

NE
nemanatrag
07:24 07.01.2016.

Franc,hrabro učini korak dalje i reci da je sve varka....i crkva i njena šuplja priča" puna buke i bijesa, a ne znači ništa"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije