Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVAN I DOTAJNIK

Papa Franjo imenovao Josipa Bozanića članom Dikasterija za evangelizaciju

Misno slavlje u Mariji Bistrici predvodio je kardinal Josip Bozanić
Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
25.04.2023.
u 22:14

Mons. Samuelea Sangallija, dosadašnjega dužnosnika u Dikasteriju za biskupe, papa Franjo imenovao je dotajnikom u Odjelu za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve Dikasterija za evangelizaciju

Papa Franjo imenovao je danas dotajnika, članove i savjetnike u Odjelu Dikasterija za evangelizaciju, a među novoimenovanim članovima je kardinal Josip Bozanić, prenosi Informativna katolička agencija. Naime, kardinal Bozanić imenovan je članom Dikasterija za evangelizaciju u Odjelu za temeljna pitanja evangelizacije u svijetu.

Mons. Samuelea Sangallija, dosadašnjega dužnosnika u Dikasteriju za biskupe, papa Franjo imenovao je dotajnikom u Odjelu za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve Dikasterija za evangelizaciju.

Mons. Sangalli rođen je 1967. godine u talijanskom gradu Leccu. Diplomirao je obrazovne znanosti na Sveučilištu Roma Tre, doktorirao filozofiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana te postigao licencijat iz duhovne teologije na Teresianumu.

VIDEO Spektakularan prizor za blagdan Svetog Marka: Venecijanci formirali divovski pupoljak na glavnom gradskom trgu

 

Komentara 2

LJ
ljudemisi
00:13 26.04.2023.

Bolje da je bergoglio imenovao brozanića za čuvara bankovnog trezora.

DZ
Dzin
23:43 25.04.2023.

Papa Franciskus, a ne Franjo. Imena se ne prevode na jezike pojedinih drzava, ona su takva kakva su, jer bi ga npr. onda Nijemci zvali papa Franz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije