Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlaka dobrodošlica?
Povratak na članak

Papa Franjo dolazi u Irsku, svi se pitaju kako će ga dočekati

Papa Franjo mogao bi ondje privući značajno manje mnoštvo od Ivana Pavla II. čijem je posjetu 1979. godine svjedočilo preko dva milijuna ljudi

Komentari 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:15 22.08.2018.

Papa Franjo ide u Irsku zbog ogromnih promjena u irskom društvu. Još 1980 je preko 90% građana Irske išlo barem jednom tjedno u crkvu. Već 2000. godine bilo je manje od 20% onih koji jednom tjedno idu u crkvu. Taj ogroman pad u podršci vjernika bio je zbog trajne zabrane pobačaja uključivši i slučajeve potpune oštećenosti ploda, silovanja ili incesta. Nesretne Irkinje išle su u Veliku Britaniju. Tijekom te preobrazbe mladi su se okrenuli tehnologiji i informatici, Irska se preobratila iz siromašne države u državu s najvišom svjetskom tehnologijom, iz siromaštva i emigracije u državu bogatstva i imigracije. Vjernici su počeli javno protestirati protiv svećenika silovatelja i sodomista. Počeli su čuvati svoju djecu od svećenika. A masovna silovanja redovnica i prodaju njihove djece u Ameriku bila su redovita pojava, i o tome su vjernici imali negativan stav. Na referendumu ogromnom većinom glasova odbačen je zakon o zabrani pobačaja. Irski biskupi zamolili su papu da javno iskaže svoj stav i stav crkve da silovanja djece i redovnica od strane svećenika treba prestati a vjernicima dati riječi ohrabrenja da odlazak njihove djece u crkvu neće završiti njihovim silovanjem. Papa ima neugodan, važan i težak zadatak, neka mu je Gospodin na pomoći!

VL
MX
Mister X
10:50 22.08.2018.

Papa Franjo dolazi u Irsku, svi se pitaju kako će ga dočekati, kao Boga ili kao Madonu ???

VL
MX
Mister X
10:58 22.08.2018.

Papa Franjo mogao bi ondje privući značajno manje mnoštvo od Ivana Pavla II. čijem je posjetu 1979. godine svjedočilo preko dva milijuna ljudi ..Katolici mi nismo Muslimani ali smo jako uvjereni da je to u redu da je Bog sinaa svoga razapeo i pustio dozvolio da umre u mukama na križu .. I to samo zbog naših bludnih grijeha ..... Jer on je bio nevin .... Molimo sve ostale da ne uzimaju to kao dobar primjer jer je jako kažnjivo i nitko ti nebi vjerovao u samodbrani da je to istina. Vjeruj mnogi bi te držali za lu..... Bože oprosti mu nezna što čini ili palkao ga ćeka !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.