Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa će u proljeće 2012. pohoditi Kubu i Meksiko

papa Benedikt XVI.
11.11.2011.
u 11:35

Benedikt XVI. u proljeće 2012. godine posjetit će Kubu i Meksiko, izjavio je šef Ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.

RIM – Datumi i detalji putovanja pape Benedikta XVI. u Meksiko i na Kubu u proljeće 2012. godine, dakle nakon njegova 85. rođendana, još nisu utvrđeni, izjavio je šef Ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Apostolski nunciji u Meksiku i na Kubi prošlih su dana bili zaduženi da najviše vjerske i građanske vlasti u tim zemljama izvijeste kako papa, da bi odgovorio na primljene pozive, razmatra konkretni nacrt za pohod tim dvjema državama, odgovorio je otac Lombardi na novinarska pitanja.

Nakon što se sastavi plan putovanja, Benedikt XVI. donijet će konačnu odluku o pohodu. Odlukom da posjeti te dvije zemlje, papa je odgovorio na pozive s Kube i iz Meksika.

Benedikt XVI. posjetio je Brazil, ali nije pohodio zemlje španjolskog jezičnog područja u Južnoj Americi.

Kuba nije zaboravila povijesno putovanje Ivana Pavla II., a sada su Crkva i cijeli kubanski narod u važnom razdoblju svoje povijesti. Papin posjet bit će veliko ohrabrenje, posebno zbog važne 400. obljetnice pronalaženja slike Gospe od Milosrđa u El Cobreu, kazao je pater Lombardi.
Na upit o planu puta, Lombardi je napomenuo da se Kuba i Meksiko nalaze u istom zemljovidnom pojasu u odnosu na Rim te je stoga logičnije obuhvatiti te dvije države istim putovanjem. U svakom slučaju riječ je o dugom i napornom putovanju jer će papa tada navršiti 85 godina, ali velike simbolične i pastoralne vrijednosti.

Zbog toga se mora voditi računa o njegovoj dobi i drugim okolnostima. Benedikt XVI. teško podnosi duga putovanja u zrakoplovu, visine su mu također problem... Nedavno su neki vatikanisti prognozirali da više neće odlaziti u prekomorske zemlje, odnosno da će svoja pastoralna putovanja usredotočiti na Europu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije