Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan – Hrvatska

Papa će održati sedam govora u Hrvatskoj

papa Benedikt XVI.
18.04.2011.
u 15:05

Benedikt XVI. dolazi 4. lipnja u svoj prvi pohod Hrvatskoj i sastat će se s Josipovićem i Kosor

VATIKAN – Osim nedjeljne mise na zagrebačkom Hipodromu, zasigurno će ključni dio pohoda Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja biti njegov govor u Hrvatskom narodnom kazalištu. Ured za tisak Svete Stolice objavio je danas službeni program prvog apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.

Dakle, papin će zrakoplov iz međunarodne zračne luke Leonardo da Vinci u Rimu poletjeti za Zagreb u 9.30 sati. Dolazak u Zračnu luku Zagreb predviđen je za 11 sati. Tijekom svečanosti dobrodošlice u zračnoj luci papa će održati svoj prvi od sedam predviđenih govora u dva dana boravka u Zagrebu. U 12.15 sati na programu je kurtoazni posjet predsjedniku Republike Ivi Josipoviću u Uredu predsjednika u Zagrebu, nakon toga u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu Benedikt XVI. primit će predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.

Papin susret s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, Diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima održat će se u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u 18.15 sati. Taj bi govor trebao biti posebno bitan za Hrvatsku.

Papa će u 19.30 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića početi bdjenje s mladima.
Drugog dana pohoda, u nedjelju 5. lipnja, na zagrebačkom Hipodromu papa će u 10 sati predvoditi misu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i na kraju mise predvoditi molitvu Kraljice neba. U 14 sati je ručak s hrvatskim biskupima, biskupima gostima i članovima papine pratnje u novom sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Papa će zatim u 17 sati slaviti večernju misu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali u Zagrebu. U 18.15 sati posjetit će Nadbiskupski dvor u Zagrebu. U 19.15 sati je svečanost oproštaja u zračnoj luci u Zagrebu. Polazak papina zrakoplova iz zagrebačke zračne luke predviđen je za 19.45 sati, a dolazak u Rim u 21.15 sati.

Ključne riječi

Komentara 20

SI
sinaj
16:06 18.04.2011.

Hipodromu Papa će u 10 sati predvoditi misu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji ______________________________ Savršeno tempirano. Molitva za najvažniju stvar na svijetu

JB
josip broz
22:28 18.04.2011.

jedva cekam susret s papom, da unese malo zivosti u ovaj prostor

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:58 18.04.2011.

papi, koji će se sastati s onim koji na javnoj televiziji propagira da se svi mogu u popise birača upisati kao agnostici, jer će se i on popisati kao agnostik, sigurno neću doći na doček!!! papa bi si trebao birati društvo dokazanih vjernika, a ne onih koji katoličku vjeru zlouporabljavaju isključivo u političke svhre. papa koji je politički pijun SDP-a me ne zanima! fuuuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije