Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan

Papa Benedikt XVI.: Samo u braku se stvaraju djeca

papa benedikt xvi. (1)
AFP/PIXSELL
25.02.2012.
u 13:12

Papa je odbacio umjetnu oplodnju i druge pokušaje i načine prokreacije izvan bračnoga čina.

Brak je jedino dostojno mjesto za stvaranje djece, kazao je papa Benedikt XVI. u govoru predstavnicima Papinske akademije za život koje je primio danas u Vatikanu.

- Unija između muškarca i žene u zajednicu ljubavi i života, a što je brak, stvara jedino mjesto dostojno na kojem se na svijet može pozvati novo ljudsko biće, a što je uvijek jedan dar - objasnio je Benedikt XVI.

Papa je odbacio umjetnu oplodnju i druge pokušaje i načine prokreacije izvan bračnoga čina. Podsjetio je i kako bračni parovi koji ne mogu imati djecu ipak žive u bračnoj zajednici, a njima Crkva poklanja veliku pažnju, jer odgovor na njihova pitanja dolazi Isusovim svjetlom.

Komentara 25

ZV
zvocalo
14:36 25.02.2012.

Iz ovog naslova proizilazi da su dijeca rođena vanbrčno ....? Kučni ljbimci ! Ako je to poruka pape onda mu nešto nije u glavi kako treba.

LI
libero
14:47 25.02.2012.

Nek mi kaže dal je drkanje dozvoljeno........

OB
-obrisani-
13:39 25.02.2012.

U danasnjem svijetu gdje velike korporacije dominiraju zivotom milijardi ljudi, Papa nema sto reci. Danas je direktor jedne takve korporacije vazniji nego ikakav duhovni i vjerski vodja. Takve osobe imaju veci utjecaj i od samih predsjednika drzava. Papine rijeci mogu imati utjecaja jedino na one naivne ljude koji jos uvijek misle da je covjek duhovno bice sa moralnim nacelima. Danasnja civilizacija je neprijatelj takvih ljudi. Prije su se djeca gledala kao ponos porodice i velika radost, dok su danas postali teret onima kojima je karijera najvaznija stvar u zivotu. Cijela ljudska egzistencija se ogranicila na brojke. A o ljubavi jos samo pricaju mala djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije